„Ereliais“ vadinama Serbijos rinktinė tinkamai sureagavo po košmaro Ukrainoje ir pademonstravo puikų futbolą prieš Lietuvą.

Pirmame kėlinyje Valdo Urbono auklėtiniai be jokio pasipriešinimo leido varžovams pelnyti tris įvarčius, o vaizdas aikštėje kiek pasitaisė tik tada, kai Serbija nebeturėjo dėl ko stengtis. Šeimininkai EURO 2020 atrankoje iškovojo pirmąją pergalę 4:1.

Svarbiausia, anot portalo mondo.rs, kad „ereliai“ galėjo įmušti ir daugiau įvarčių. „Ar keturi įvarčiai pakankamai tam, kad strategas Krstajičius liktų prie rinktinės vairo?“, – retoriškai klausiama mondo.rs straipsnyje.

Po mačo Ukrainoje atmosfera rūbinėje buvo prasta. Tačiau komanda sugebėjo atsitiesti.
Mladenas Krstajičius

Sport.blic.rs portalas pažymi, kad antras kėlinys tebuvo formalumas, didelių pastangų puolime neįdėję serbai leido lietuviams kartas nuo karto priartėti prie Marko Dmitrovičiaus ginamų vartų. Viena tokių lietuvių atakų baigėsi Arvydo Novikovo įvarčiu. Anot portalo Mondo.rs, po daugybės neišnaudotų šansų ir laisvesnės gynybos svečiai rado savo galimybių.

Serbijos rinktinės strategas Mladenas Krstajičius po mačo prieš Lietuvą galėjo atsikirsti kritikams, kurie po katastrofos Ukrainoje skaičiavo paskutines futbolo specialisto dienas vadovaujant „ereliams“.

„Akistata Ukrainoje tebuvo tikras atsitiktinumas, sveikinu vaikinus už atsidavimą aikštėje.

Nebuvo lengva po Ukrainoje patirtos nesėkmės. Neturėjome daug laiko pasiruošimui, tačiau vaikinai parodė charakterį ir norą. Ukrainoje turėjome išties prastą dieną, tai – futbolo dalis.

Galiu tik pasveikinti vaikinus už pasiaukojimą, pergalės troškimą. Galėjome pirmame kėlinyje pelnyti ir daugiau įvarčių, tačiau svarbiausia, kad grįžtame į kovą“, – kalbėjo M. Krstajičius, turėdamas omeny turnyro lentelės situaciją: serbai po pergalės pavijo Liuksemburgą ir aplenkė dvejas rungtynes sužaidusią Portugaliją, kuri po dviejų lygiųjų tašku lenkia Lietuvą.

Tai buvo puikios rungtynės iš mūsų pusės, pasiekėme pergalę ir grįžome į teisingą kelią.
Aleksandras Mitrovičius

Strategas nesileido į kalbas apie galimą jo ateitį rinktinėje, tačiau pažymėjo, kad nacionalinė komanda ir rezultatai yra pirmoje vietoje.

„Esu profesionalas, o sprendimas priklauso federacijai, gerbsiu jos sprendimą. Po mačo Ukrainoje atmosfera rūbinėje buvo prasta. Tačiau komanda sugebėjo atsitiesti.

Brazilija pasaulio čempionate 1:7 nusileido vokiečiams, kartais futbole taip nutinka“, – serbų žurnalistams kalbėjo strategas.

Du įvarčius pelnęs Aleksandras Mitrovičius neabejoja – komanda grįžta į teisingą kelią.

„Užtikrinta pergalė po skaudaus pralaimėjimo. Tai buvo puikios rungtynės iš mūsų pusės, pasiekėme pergalę ir grįžome į teisingą kelią. Pirmasis kėlinys buvo fenomenalus, po pertraukos kiek sumažinome apsukas, kojos tapo kiek sunkesnės“, – po rungtynių kalbėjo dubliu pasižymėjęs A. Mitrovičius.

Anot jo, komanda pirmadienį vakare tikėjosi kur kas sunkesnių rungtynių. „Pasitikėjome savo jėgomis, greitai pelnėme įvarčius ir tai buvo svarbu sėkmingai pradėti rungtynes.

Džiugu, kad ir įvarčiu užbaigėme rungtynes, nelaukėme teisėjo švilpuko ir neprisidarėme sau papildomų problemų“, – teigė „Fulham“ priklausantis puolėjas.

Serbai rugsėjo 7-ąją namuose priims Tautų lygos nugalėtoją Portugaliją, puolėjo nuomone, savame stadione galima siekti gero rezultato.

„Portugalija savo klasę parodė Tautų lygos turnyre, daug apie juos kalbėti nereikia. Mes žaisime namuose, tikimės pilno stadiono ir čia mes galime būti pavojingi. Mes neblogai žaidėme Lisabonoje, buvome tvirti, o Belgrade – viskas įmanoma.

Svarbiausia – mūsų žaidimas ir savų sirgalių parama“, – kalbėjo vienas serbų rinktinės lyderių.

EURO 2020 atrankos B grupės rikiuotė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):

1.Ukraina43108-110
2.Liuksemburgas41124-54
3.Serbija31115-74
4.Portugalija20201-12
5.Lietuva30123-71


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)