Belgai pasaulio reitinge yra 11-i, o lietuviai net nepatenka į TOP-32.

Rungtynes Lietuva pradėjo nuostabiai. Jau antrą mačo minutę mūsiškiai atliko puikiai išmoktus namų darbus ir, gražiai įžaidę kamuolį iš šoninės linijos, pasiuntė jį į vartus – stiprų Aivydo Ruškio smūgį į vartus nukreipė Dominikas Stankevičius.


Greitas įvartis lietuviams suteikė sparnus ir jie toliau atrodė geriau nei belgai. Drausminga gynyba nuo aikštės vidurio varžovams neleido sukurti nieko pavojingo, o jei ir buvo koks smūgis, į jį puikiai reaguodavo vartininkas Mantas Šumskis.

Puolime lietuviai turėjo ir daugiau šansų įmušti. Kelių gerų progų neišnaudojo Valentinas Baranovskis, vis pataikydavęs į varžovų vartininką. Taip pat savo smūgius atliko Paulius Sakalis ir A. Ruškys, bet tikslo nepasiekė.

Prieš pirmojo kėlinio pertrauką stadione kuriam laikui dingo elektra. Dėl šios priežasties rungtynės buvo sustabdytos, tačiau tai lietuvių iš vėžių neišmušė. Netgi atvirkščiai: pratęsus žaidimą ir pradėjus antrąjį kėlinį Lietuva įmušė antrąjį įvartį, kurį iš toli pelnė puolėjas Valdemaras Šaveika.


Po šio epizodo sekė ne toks malonus – dėl aukšto kamuolio koja kovojęs Edvinas Dubavičius nokautavo varžovą ir už tai gavo geltoną kortelę, o pagal „Socca“ taisykles. tai reiškia 2 minučių žaidimą mažumoje.

Belgai į tai iškart reagavo ir vietoje vartininko išleido dar vieną aikštės žaidėją, bet net žaisdami 6 prieš 4 jie neįveikė Lietuvos gynybos įtvarų ir paskutinio bastiono – M. Šumskio.

Po to jau sėkmė atsisuko į Lietuvos pusę. Belgijos vartininkas rankomis sužaidė už baudos aikštelės ribų, todėl teisėjas parodė raudoną kortelę ir paliko varžovus žaisti mažumoje visą likusį laiką.

Visgi lietuviai labiau žiūrėjo į savo vartų saugumą ir varžovams leido kontroliuoti kamuolį.

Pati Lietuvos rinktinė šias rungtynes užbaigė įtvirtindama savo pergalę. Aivydas Ruškys puikiu baudos smūgiu nuginklavo į vartus stojusį Belgijos žaidėją ir leido Lietuvai laimėti pirmąsias Pasaulio čempionato rungtynes rezultatu 3:0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)