Tačiau po atostogų sugrįžo ne visi. Arnas Ribokas, Dovydas Norvilas, Rytis Pilotas ir Edvinas Girdvainis šiuo metu atstovauja Lietuvos U-21 rinktinei, o puolėjas Artūras Rimkevičius dalyvauja užsienio klubo peržiūroje.

Pertraukos čempionate metu ekraniečiai ne vien ilsėsis. Komanda jau sekmadienį sužais draugiškas rungtynes su „Daugava“. Varžovų komandoje - gausu ekrano gerbėjams žinomų pavardžių, mat latvių klubo gretose dabar žaidžia buvę ekraniečiai.

„Daugava“ Latvijos čempionate šiuo metu užima pirmą vietą. Draugiškas komandų susitikimas įvyks sekmadienį, 19-ą valandą „Aukštaitijos“ stadione. Kadangi stadione vyksta rekonstrukcija, ir į pagrindines tribūnas žiūrovai įleidžiami nebus. Įėjimas į stadioną kainuos 5 litus.

„Ekrano“ komandoje – ir daugiau naujienų. Į Panevėžį atvyko ir ekipos peržiūroje dalyvauja du futbolininkai iš Serbijos. Puolėjas Dejanas Djeničius ir vidurio saugas Marko Vučetičius. Šiuo metu žaidėjai treniruojasi kartu su ekipa ir sekmadienį, draugiškose rungtynėse su R„Daugava“ pasirodys aikštėje.

26-erių metų D. Djeničius pastaruosius tris sezonus žaidė savo šalyje, aukščiausios lygos FC „Jagodina“ ekipos sudėtyje. Puolėjas šioje komandoje sužaidė 63 mačus ir įmušė 10 įvarčių. Prieš dvi savaites finišavusiame šalies čempionate „Jagodina“ užėmė 4-ą vietą ir laimėjo šalies taurę.

Futbolininkas per savo karjerą yra rungtyniavęs ir užsienio klubuose Olandijoje, Azerbaidžane, Makedonijoje, Slovėnijoje bei Lenkijoje.

Dar vienas serbas peržiūroje - M. Vučetičius. Tai 26-erių metų vidurio saugas, kuris nuo 2011-ų metų rungtyniavo Makedonijos aukščiausiosios lygos „Bregalnica Štip“ klube. Šį mėnesį pasibaigusiame čempionate serbo atstovaujama ekipa užėmė 6-ą vietą, o M. Vučetičius abu šioje komandoje praleistus sezonus buvo tvirtas starto sudėties žaidėjas, per 59 rungtynes įmušęs 6 įvarčius.

Beje, prieš persikeldamas į Makedoniją, saugas dvejus metus žaidė „Indjija“ klube, kuriame rungtyniavo kartu su buvusiu ekraniečiu Marko Andjelkovičiumi. Su šia komanda serbas per dvejus metus iškopė į aukščiausią Serbijos lygą ir per 38 rungtynes pelnė 5 įvarčius.

Taip pat į „Ekrano“ rikiuotę grįžta ir Giedrius Tomkevičius, kuriam buvo plyšęs raumuo, Donatas Petrauskas, išsigydęs raumens patempimą, ir Vitalijus Kavaliauskas, sveikstantis po atliktos žandikaulio operacijos.

Po draugiško susitikimo su „Daugavos“ klubu ekraniečiai turės dar savaitę laiko pasiruošti šalies čempionato rungtynėms. Birželio 15-ą dieną, 14-ą valandą „Aukštaitijos“ stadione panevėžiečiai susikaus su svečiais iš Šiaulių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)