„FC Schalke 04“ ekipos talentingasis vartininkas 22 metų Manuelis Neueris padėjo savo komandai ankstesniame Čempionų lygos etape per baudinių seriją eliminuoti „FC Porto“ (Portugalija) - jis tada atrėmė net du portugalų smūgius nuo 11 metrų žymos.

Vokiečiai tikisi savo „AufSchalke“ arenoje įveikti „Barcelona“ ekipą. Katalonų klubo žaidėjai labai džiaugėsi, kai burtai jiems lėmė būtent „Schalke 04“ ekipą, bet toks varžovų neįvertinimas gali būti pavojingas.

Vokietijos futbolo žinovai ragina savo komandą pasinaudoti namų aikštės pranašumu, nes prognozuoja, kad „Barcelona“, priešingai negu „Porto“, mažiau dėmesio skirs savo vartų saugumui, o veršis į priekį ir stengtis įmušti greitą įvartį.

„FC Schalke 04“ Vokietijos Bundeslygoje po lygiųjų 0:0 pastarajame ture su „Karlsruhe“ pakilo į trečiąją turnyro lentelės vietą.

Vokiečių komandai dėl traumų negalės padėti Gustavo Varela, Zlatanas Bajramovičius, Markusas Heppke, Ivanas Rakitičius, Ze Roberto ir Albertas Streitas.

„FC Schalke 04“ klubo puolimo lyderis Kevinas Kuranyi sutinka, kad „Barcelona“ ekipoje daugybė žvaigždžių, bet pergales ne visada lemia garsūs vardai.

Ispanijos čempionato pastarajame ture „Barcelona“ išvykoje 2:3 pralaimėjo Seviljos „Real Betis“, nors katalonai jau 15-ąją minutę pirmavo 2:0, ir nusmuko į trečiąją poziciją.

Per šią dvikovą Samuelis Eto'o pasitempė raumenį. Ar Kamerūno rinktinės puolėjas galės žaisti Vokietijoje, paaiškės tik prieš pat rungtynes su „FC Schalke 04“.

Traumos yra Barselonos komandos didžiausia problema. Katalonų ekipos gretose nebus Deco ir Ronaldinho, kurie net neišvyko į Vokietiją, tačiau traumą jau išsigydė komandos kapitonas Carlesas Puyolis.

Deco sekmadienį paskelbė, kad nėra 100 proc. pasirengęs mačui su „FC Schalke 04“ ir tikisi atsigauti tik prieš atsakomąją dvikovą. Tuo tarpu Ronaldinho nežaidžia jau keletą savaičių ir klubo medikų štabas pranešė, kad jis gydosi pagal individualią programą.

„Barcelona“ treneris Frankas Rijkaardas buvo priverstas įtraukti į komandos sudėtį du nesveikuojančius vidurio gynėjus, bet jų fizinė būklė analitikams kelia rūpesčių. Nuo vasario 20 d. dėl dešiniosios kojos sužeidimo nežaidė 29 metų „Barcelona“ meksikietis Rafaelis Marquezas, o kovo 20 d. susižeidė ir argentinietis Gabrielis Milito. Taigi „Blaugrana“ stovykloje liūdnos nuotaikos ir atvirai pripažįstama, kad „Barcelona“ išgyvena rimtą krizę.

Savo interviu Katalonijos TV klubo direktorius Txiki Begiristainas apgailestavo, kad futbolininkai nežaidžia taip, kaip gali.

Daug tikimasi iš Xavi, Iniestos, Erico Abdidalio, Gianluca Zambrottos ir Thierry Henry.

„Treneriui F. Rijkaardui nuo pastarųjų savaičių atsiprašymų gal jau laikas pereiti prie darbų“, - strategui rekomendacijų negailėjo T. Begiristainas.

Pastaruoju metu Ispanijos čempionate ir taurės varžybose į „Barca“ vartus Madrido „Atletico“ įmušė net 4, o „Real Betis“, „Almeria“, „Valencia“ ir „Villarreal“ - po 2 ar daugiau įvarčių (katalonai iš 6 paskutiniųjų rungtynių laimėjo vos 1 ir praleido net 15 įvarčių).

Katalonų žiniasklaida dėl tokios prastos gynybos pranašauja saviškiams sunkias akimirkas antradienį Gelzenkirchene, nors 2006 metų Europos klubų čempionai šio sezono Čempionų lygoje kol kas nenugalimi (6 pergalės ir 2 lygiosios).

„FC Schalke 04“ žaidėjas Jermaine‘as Jonesas diskvalifikuotas vienerioms rungtynėms dėl trijų geltonų kortelių parodytų jam šį sezoną, o per žingsnį nuo tokios bausmės yra K. Kuranyi, Marcelo Bordonas, Rafinha, Carlosas Grossmüller (visi „Schalke“), Lionelis Messi ir Yaya Toure („Barcelona“).

Į antradienio rungtynes parduota 53.951 bilietas - tiek, kiek yra vietų.

Šios poros nugalėtojas pusfinalyje susitiks su „AS Roma“ - „Manchester United“ poros laimėtoju.

UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio pirmosios rungtynės „FC Schalke 04“ – „Barcelona“, „AufSchalke“ arena, Gelzenkirchenas, 21:45 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją