Skaudžiausiai portugalus nuskriaudė staigmenų favoritams nepagailėję Maroko futbolininkai. „Atlaso liūtai“ sensacingai 1:0 įveikė Portugalijos nacionalinę ekipą FIFA 2022 ketvirtfinalyje.

F. Santosas portugalus treniravo 8 metus, 2016 metais padėjo rinktinei triumfuoti Europos čempionate, o 2019 metais iškovojo pirmąjį UEFA Tautų lygos trofėjų.

Daug diskusijų sulaukė trenerio sprendimas aštuntfinalyje ir ketvirtfinalyje neleisti didžiausios komandos žvaigždės Cristiano Ronaldo į starto 11-uką.

Portugalija sutriuškino aštuntfinalyje Šveicariją 6:1, o Goncalo Ramosas pelnė pirmąjį turnyro taip vadinamąjį „hat-trick'ą“. Tačiau ketvirtfinalyje F. Santoso auklėtiniai neperkando geležinės marokiečių gynybos ir buvo privesti krautis lagaminus namo.

„Dėkojame Fernando Santosui ir jo komandai už unikalų darbą visus tuos 8-erius metus. Tikime, kad didžiausias padėkas jam siunčia ir visa Portugalija. Federacija dabar pradės naujo stratego paieškas“, – teigiama Portugalijos futbolo federacijos pranešime spaudai.

Pasaulio futbolo čempionate liko dvejos rungtynės, po kurių paaiškės bronzos medalių laimėtojai ir FIFA 2022 turnyro čempionai. Šeštadienį mažajame finale susigrums Kroatija ir Marokas, o sekmadienį finale žais Argentina ir Prancūzija. Abiejų dvikova pradžia - 17 val.

Kelias iiki pasaulio čempionato finalo
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją