Alytuje laukiama futbolo atgimimo – šiemet LFF I lygos sezone Dzūkijos sostinę reprezentuos lyg Feniksas atgimusi „Dainava“. Alytaus futbolo bendruomenė susivienijo ir nusprendė ieškoti sprendimo, kaip legendinį klubą sugrąžinti į Lietuvos futbolo elitą.

Pernai „Dainavai“ buvo iškelta bankroto byla – klubas tapo neveiksnus, todėl „Dainavos“ ultrų bendruomenės „Dzūkų tankai“ iniciatyva alytiškiai nusprendė susivienyti ir pratęsti legendinio klubo istoriją.

Trumpinys DFK (Dzūkijos futbolo klubas) simbolizuoja tai, kad klubo ateitį kuria visa Dzūkijos futbolo bendruomenė. DFK „Dainavai“ keliami aukščiausi tikslai – klubą po kelių metų ketinama sugrąžinti į A lygą, o vėliau bus siekiama ir vietos UEFA Europos lygos turnyro atrankoje.

Artėjančiame sezone iš pelenų kylanti DFK „Dainava“ neketina būti patrankų mėsa: jos sudėtyje rungtyniaus ne vienas patyręs ir A lygos duonos ragavęs futbolininkas. Klubo pagrindas – alytiškiai, tačiau jau sulaukta pastiprinimo ir iš kitų Lietuvos miestų. Be to, ketinama pasipildyti ir legionieriais.

Iki naujo sezono starto DFK „Dainava“ planuoja sužaisti keletą draugiškų rungtynių, kurių dauguma vyks Alytuje. Artimiausiu metu bus pristatytas komandos vyriausiasis treneris, logotipas ir patvirtinta 2016-ų sezono sudėtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)