19 val. LFF stadione Lietuvos rinktinė priims Kazachstano futbolininkus, pradėdama pasirodymą C diviziono 4-oje grupėje.

Pirmas lietuvių blynas Tautų lygoje 2018-2019 metais pavirto juodais degėsiais – kiek kitokio formato varžybose galynėdamasi su pajėgesniais varžovais, Lietuvos ekipa pralaimėjo visus šešis mačus ir į savo vartus praleido net 16 įvarčių.

Apskritai Valdo Urbono treniruojama rinktinė pergalės oficialiose varžybose nėra iškovojusi jau ketverius metus. Vienintelė paguoda – praėjusį lapkritį namuose rezultatu 1:0 laimėta kontrolinė dvikova prieš Naująją Zelandiją.

Kazachstanui tame pačiame Tautų lygos divizione sekėsi geriau. Būsimi lietuvių varžovai pralaimėjo tik gruzinams ir savo grupėje užėmė antrą vietą.

Vis dėlto kazachai taip pat pralaimėjo 4 iš 5 pastarųjų savo dvikovų. Paskutinį kartą aikštėje čeko Michalo Bileko auklėtiniai buvo pasirodę praėjusį lapkritį, kai svečiuose 1:3 nusileido Škotijai.

Populiarus rusų portalas vseprosport.ru, pateikiantis įvairių sporto šakų varžybų prognozes, abejoja, ar tokių varžovų akistata papuoš Tautų lygos kampaniją. Tiksliau, netgi yra įsitikinęs priešingai.

„Abi komandos pastaraisiais metais žaidžia tiesiog bjauriai. Galime tikėtis kietos kovos, daug pražangų ir minimalaus progų – o taip pat ir įvarčių – skaičiaus. Vis dėlto, mūsų nuomone, svečių sudėtis yra stipresnė, ir jie turėtų iškovoti pirmuosius taškus turnyre“, – bandė nuspėti vseprosport.ru.

Kalbant apie futbolininkus, kuriuos į Vilnių atsivežė M. Bilekas, absoliuti dauguma jo auklėtinių žaidžia gimtinėje – kartu su lietuviais Vytautu Andriuškevičiumi, Artūru Žulpa ir Ovidijumi Verbicku, iš kurių šįkart rinktinėje bus tik pastarasis.

Daugiausiai – šeši žaidėjai – atstovauja šalies čempionui ir dabartiniam pirmenybių lyderiui Almatos „Kairat“.

Vieninteliai ekipos „legionieriai“: gynėjai Maratas Bystrovas iš Grozno „Achmat“ (Rusija) ir Janas Vorogovskis iš Antverpeno „Beerschot“ (Belgija), taip pat saugai Bauyržanas Islamchanas iš „Al Ain“ (JAE) ir Baktioras Zainudinovas iš Maskvos CSKA (Rusija).

Tiesa, komandoje yra ir kitokių legionierių. Kazachstanui atstovauja du „natūralizuoti“ ukrainiečiai: vartininkas Dmitrijus Nepogodovas ir gynėjas Sergejus Malij.

Apskritai vien per pastarąjį dešimtmetį Kazachstano rinktinės aprangą yra apsivilkę dvi dešimtys žaidėjų, užaugusių užsienyje – daugiausiai Rusijoje, Ukrainoje ir Vokietijoje. Tiesa, dauguma jų nacionalinėje komandoje pasirodė epizodiškai ir nesužaidė daugiau nei 10 rungtynių.

Kita vertus, komanda nebandė stiprintis naujokais iš egzotiškesnių šalių, kitaip nei tarp planetos elito įsiveržusi salės futbolo rinktinė, kurios pagrindą sudaro Kazachstano pasus gavę brazilai, arba nacionalinė ledo ritulio ekipa, į pagalbą pasitelkusi būrį kanadiečių.

Lietuva ir Kazachstanas 2020-ųjų Europos čempionato atrankoje

FIFA reitinge kazachai užima 118-ą vietą, lietuviai žengia 131-i. Vienintelį kartą tarpusavyje ekipos iki šiol buvo susidūrusios 2014 metais draugiškose rungtynėse Antalijoje (Turkija). Tuomet mačas nugalėtojo neišaiškino ir baigėsi taikiai 1:1, o Igorio Pankratjevo auklėtinių gretose pasižymėjo Gediminas Vičius.

Beje, praėjusį kovą Kazachstano ir Lietuvos rinktinės planavo sužaisti draugiškas tarpusavio rungtynes, tačiau šiuos ketinimus sužlugdė koronaviruso pandemija.

Kitose C diviziono 4-os grupės rungtynėse penktadienį Baltarusija priims Albaniją.

Su pastarąja lietuviai išvykoje susitiks ateinantį pirmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)