Urugvajiečiai po gynėjo Jose Marios Gimenezo įvarčio galva 89 minutę išplėšė pergalę 1:0 (0:0).

Prieš tai savo progų neišnaudojo Luisas Suarezas, net kelis kartus atsidūręs vienas prieš varžovų vartininką, ir Edisonas Cavani, sukirtęs kamuolį į virpstą.

Šis rezultatas – palankus šeimininkei Rusijai, kuriai norint patekti į aštuntfinalį dabar gali pakakti ir lygiųjų su Egiptu.

Tik trečią kartą į planetos pirmenybes patekusi Egipto nacionalinė komanda kol kas nė sykio nėra įveikusi pirmojo etapo ir savo sąskaitoje net neturi pergalių.

Afrikiečiams, kurie vertėsi be FC „Liverpool“ žvaigždės ir rezultatyviausio šio sezono Anglijos „Premier“ lygos žaidėjo Mohamedo Salah (32 įvarčiai), patyrusio traumą UEFA Čempionų lygos finale su Madrido „Real“ klubu, jos nepavyko pasiekti ir penktadienį.

Dukart pasaulio čempionas Urugvajus, triumfavęs 1930 ir 1950 m., yra priskiriamas prie turnyro Rusijoje tamsiųjų arkliukų, galinčių nušuoliuoti labai toli. Pavyzdžiui, Vilniaus „Žalgirio“ treneris Aurelijus Skarbalius net tiki, kad urugvajiečiai šiemet taps nugalėtojais.

Susitikimui tarp Egipto ir Urugvajaus vadovavo olandų teisėjas Bjornas Kuipersas.

Rungtynės:

Urugvajus 1 – 0 Egiptas
89' [1 – 0] Jose Maria Gimenez

Komandų statistika: Urugvajus – Egiptas

Smūgiai į vartus: 4 – 3
Smūgiai šalia vartų: 6 – 3
Kampiniai: 5 – 0
Nuošalės: 1 – 1
Kamuolio kontrolė: 57 – 43 proc.
Pražangos: 6 – 12

Penktadienį vyks dar dvejos rungtynės: 18 val. Sankt Peterburge susikaus Marokas (FIFA 41) ir Iranas (FIFA 37), o 21 val. Sočyje – Ispanija (FIFA 10) ir Portugalija (FIFA 4).

Primename, kad pirmame A grupės mače šeimininkė Rusija net 5:0 volu pervažiavo Saudo Arabiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)