Jis praėjusį šeštadienį tapo incidento, kai neblaivūs asmenys sostinės stadione užsipuolė apsaugos darbuotojus, liudininku.

Rungtynių Vilniaus „Žalgirio“ stadione tarp REO klubo ir Klaipėdos „Atlanto“ metu į stadioną pavėluotai atvykę bei alkoholinius gėrimus įsinešti bandę „Atlanto“ gerbėjais besivadinantys chuliganai juos patikrinti bandžiusiam apsaugos darbuotojui sulaužė nosį, o kitam praskėlė kaktą – žaizdą teko siųsti šešiomis siūlėmis.

Trys agresyviausi chuliganai buvo sulaikyti ir pristatyti į policijos komisariatą, kur pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos sutrikdymo.

„Manau, tai buvo iš anksto suplanuota chuliganų akcija, kurios organizatoriai ir atlikėjai yra prie kai kurių klubų bandantys prisišlieti gatvės banditėliai. Tai ne sirgimas už futbolą, ne savo komandos palaikymas. Tai - chuliganizmas. Ir spauda, rašydama apie tokius incidentus, turėtų viską vadinti tikraisiais vardais. Vidury dienos girti asmenys keliantys muštynes yra chuliganai. Ne fanai, ne aistruoliai, o paprasčiausi girti chuliganai“, – sakė R. Turskis.

Pasak jo, REO klubas daug dirba, kad į stadioną grąžintų tikruosius futbolo mylėtojus.

„Su šeimomis, vaikais stebėti rungtynių ateinantys žmonės neturi tapti chuliganų išpuolių liudininkais. Noriu padėkoti „Ekskomisarų biuro“ darbuotojams, policijos pareigūnams už tai, kad, nepaisant visų provokacijų, į stadioną susirinkę žiūrovai galėjo mėgautis futbolu“, – sakė R. Turskis.

Legendinio „Žalgirio“ gynėjui ypač nesmagu matyti, kad chuliganai neretai bando prisidengti garsiausio klubo vardu.

„Kai matau vos paeinantį, besikeikiantį pseudofaną, pasipuošusį „Žalgirio“ spalvomis, negaliu suprasti ką jis turi bendro su futbolu“, – sakė R. Turskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)