Veteranas iki kitų metų rungtyniaus MLS lygoje „DC United“ klube.

33-ejų puolėjas, „Manchester United“ ir Anglijos rinktinės įvarčių rekordininkas, su antroje pagal pajėgumą („Championship“) lygoje žaisiančiu klubu sudarė 18-os mėnesių sutartį, kuri įsigalios nuo 2020-ųjų sausio 1 d.

W. Rooney Vašingtono „DC United“ klube žaidžia nuo 2018-ųjų, pelnė 23 įvarčius per 41 mačą.

„Esu tikras, kad galiu komandai suteikti daug naudos. Nekantrauju prisijungti prie Pillipo Cocu („Derby County“ strategas), trenerių štabo ir pirmosios komandos.

Labai džiaugiuosi ir dėl to, kad čia pradėsiu trenerio karjerą dirbdamas tiek su pirmąja komanda, tiek su žaidėjais akademijoje", – klubo svetainei kalbėjo W. Rooney.


W. Rooney profesionalo karjerą pradėjo dar 2002-ųjų rugpjūtį Liverpulio „Everton“ klube, jam tebuvo tik 16 metų. Jis tapo jauniausiu „Premier“ lygos žaidėju, pelniusiu įvartį: W. Rooney pasižymėjo mače su „Arsenal“ prieš savo 17-ąjį gimtadienį.

2004-aisiais po Europos futbolo čempionato jis persikėlė į „Manchester United“ klubą bei tapo brangiausiai apmokamu 18-mečiu pasaulyje.

Per 13 metų trukusią karjerą už „Raudonuosiuos velnius“ W. Rooney penkis kartus laimėjo „Premier“ lygą, kartą – Čempionų lygą, iškovojo FA taurę ir triskart Lygos taurę. „Old Traford'ą“ W. Rooney paliko 2017-aisiais, grįžo į „Everton“, po sezono persikėlė į JAV.

„Premier“ lygoje 208 įvarčius pelnęs W. Rooney yra antras visų laikų rezultatyviausių žaidėjų sąraše.

Puolėjas yra rezultatyviausias visų laikų „Man United“ žaidėjas, pelnęs net 253 įvarčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)