Aštuoniolikmetis įtikino trenerį, tad jam buvo tikėta ir starto pozicija debiutinėse oficialiose 2019-ųjų rungtynėse prieš šalies čempionę Marijampolės „Sūduvą“.

„Galėjau sužaisti geriau. Savo žaidimą vertinu vidutiniškai. Kad ir kaip save apgaudinėji, pereiti į kitą lygį nėra lengva“, – pokalbį su oficialia Riterių svetaine pradėjo A. Dolžnikovas.

Energija išsiskiriantis saugas dar prieš dvejus metus Elitinėje U-17 lygoje atstovavo Vilniaus FM ekipai, pernai su „Trakų B“ ekipa smaginosi šalies suaugusių pirmoje lygoje, o šiemet, panašu, kad sėkmingai įsitaisė „Riterių A“ komandoje.

„Kai žaidžiau Elitinėje lygoje, galvojau, kad nebus sunku pereiti į pirmą lygą. Kai perėjau į pirmą lygą, galvojau, kad jau viską moku (šypsosi). Perėjus į A lygą vėl viską tenka mokytis iš naujo. Pirmos ir A lygų nėra ko lyginti. Visiškai kitokie greičiai, tad pirmose rungtynėse kai kuriose situacijose jaučiau, kad trūksta energijos. Vis tik, suprantu, kad tai natūrali būsena ir neabejoju, kad kiekvienose rungtynėse bus lengviau“, – pasakojo U-19 rinktinės saugas.

– Artūrai, kaip galvoji, kuo tavo žaidimas pasitarnauja ir pasitarnaus „Riteriams“?

– Visiems visada norisi padaryti tiek, kad komanda laimėtų. Aš ne išimtis. Stengiuosi maksimaliai atsiduoti tiek per treniruotes, tiek per rungtynes, o ar tai pasitarnauja komandai, sprendžia treneriai.

– Turbūt matei specialistų prognozes, kad atjaunėjusi „Riterių“ komanda nėra vertinama taip gerai, kaip pernai. Gali įvardinti priežastis, dėl ko tie specialistai galėtų būti neteisūs?

– Pagrindinė priežastis ta, kad žaidžia ne pavardės. Pagal žaidimą dabartinė mūsų komanda žaidžia ne prasčiau nei praėjusį sezoną. Daugeliui atrodo, kad mūsų geras žaidimas su „Sūduva“ yra staigmena, tačiau aš manau, kad tai yra mūsų jaunų žaidėjų motyvacijos rezultatas. Be to, su „Sūduva“ jūs matėte ne geriausią „Riterių“ versiją. Tuo esu tikras.

– Antrajame ture laukia „Stumbras“. Kaip manai, kuo stiprūs jie ir kur labiausiai pažeidžiami?

– Jų žaidėjai stiprūs fiziškai, gerai išeina į kontratakas, tačiau pažeidžiami psichologiškai, kai kažkas nepavyksta. Pradeda reikšti emocijas kur nereikia, o tai mums tik į naudą.

– Jei vertintumėm visą sezoną, ko lauki iš savęs ir ko iš komandos?

– Kaip ir sakiau, komanda jauna, motyvuota, tai mūsų tikslas – klausytis trenerių nurodymų, atsiduoti šimtu procentų, kiekvienose rungtynėse būti geresniais. Jei tai įgyvendinsime, komandos rezultatas bus labai geras. Patikėkite manimi (šypsosi).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)