Šiemet M. Remeikis, o taip pat ir gynėjas Pijus Širvys solidžiai prisidėjo prie to, jog „Panevėžio“ klubas pagaliau įveiktų pirmą Konferencijų lygos atrankos etapą.

M. Remeikis pirmose rungtynėse prieš tą patį „Milsami“ klubą atliko rezultatyvų perdavimą, o tiek Marijampolėje, tiek Orhėjaus mieste aikštę paliko tik po keitimų rungtynių pabaigose.

Dešiniojo krašto gynėjas P. Širvys taip pat yra ragavęs UEFA klubinių turnyrų skonio, tačiau nei su „Kauno Žalgiriu“ Europos lygos atrankoje, nei pernai su „Panevėžiu“ nepavyko patirti pergalės skonio.

„Prisimenu debiutą Europos lygoje, tuo metu turėjau mažai patirties, kuri yra labai svarbi tokiose rungtynėse. Buvo skaudu iškristi pirmame etape, tačiau priešininkai (Limasolio „Apollon“, Budės „Glimt“) buvo tikrai verti pergalės.

Tokių rungtynių lauki visus metus, nori parodyti save iš geriausios pusės, tad jaudulys tikrai didesnis nei žaidžiant A lygoje: jauti atsakomybę pasirodyti gerai, nes atstovauji visai šaliai, miestui, klubui“, – prieš Konferencijų lygos antro etapo kovas kalbėjo 25-erių P. Širvys.

Jis Moldovoje žaidė be keitimų, o svarbiausia – ir be kritinių klaidų, tai leido „Panevėžiui“ laimėti 1:0 bei žengti į kitą etapą.

„Nuotaikos tikrai labai geros, po sėkmingos atkarpos visi žaidėjai spinduliuoja pasitikėjimu savimi, o atmosfera rūbinėje yra tiesiog puiki“, – kalbėjo P. Širvys, pastaruosius dvejus metus sulaukiantis dėmesio ir galimybių iš Lietuvos rinktinės trenerių štabo.

Pasak etatinio jaunimo rinktinės nario M. Remeikio, yra didelis skirtumas žaisti A lygoje ir tarptautinėje arenoje.

„A lygoje turime daug rungtynių, tad suklydus galime dar ištaisyti savo padėtį, o UEFA turnyruose negalima daryti klaidų, nes bet kokia klaida gali kainuoti iškritimą.

Pats žaidimo greitis priklauso, manau, tik nuo mūsų pačių ir varžovų.

Šiaip žaisti tokioje atmosferoje tikrai puiku, nes ne kiekvieną dieną turi galimybę kovoti Konferencijų lygoje.

Asmeniškai įtampos nelabai kada jaučiu, nes susikaustymas gali turėti neigiamos įtakos žaidimui. Prieš rungtynes tikrai lengvai užmiegu, bet kartais po jų sunku užmigti, tiesiog emocijos kartais verda galvoje“, – prisipažino M. Remeikis.

Šių metų A lygos lyderis trečiadienį pasiekė Izraelį ir surengė treniruotę Beer Ševoje, kur ketvirtadienio vakarą UEFA Konferencijų lygos antrame atrankos etape įvyks pirmoji dvikova su vietos „Hapoel“.

Abu žaidėjai įsitikinę, kad „Panevėžys“ duos kovą Izraelio vicečempionams.

„Teko analizuoti priešininkus, mūsų trenerių štabas atliko puikų darbą. „Hapoel“ – tikrai daug kokybės turinti komanda. Ekipos sudėtyje nemažai vietinių žaidėjų.

Pernai Izraelio klubas puikiai pasirodė Konferencijų lygos grupių etape ir vietiniame čempionate, tačiau mano manymu, tai nėra neįveikiamas varžovas.

Be abejo, „Hapoel“ yra šių rungtynių favoritai, bet mes neturime ko prarasti. Mūsų pranašumas tas, kad mes šiuo metu esame sezono viduryje, puikiai suprantame vienas kitą, demonstruojame gerą formą ir rezultatus, o varžovai tik pradės čempionatą, tad jiems reikės laiko įgauti optimalią formą. Manau, jeigu pavyks įvykdyti visus trenerio nurodymus, tikrai galime pasiekti teigiamą rezultatą“, – vylėsi P. Širvys.

Jam pritarė M. Remeikis.

‘Hapoel“ žaidžia kokybišką ir greitą futbolą, manau, laukia geros rungtynės ir gera galimybė pasitikrinti kokiame lygyje esame mes. Visos komandos turi stiprių ir silpnų vietų, tad, manau, bandysime pasinaudoti stiprybėmis ir išnaudoti varžovų silpnąsias vietas“, – teigė M. Remeikis.

Tiek pirmųjų (liepos 27 d. 21 val.), tiek ir atsakomųjų (rupjūčio 3 d. 19 val.) rungtynių tarp „Hapoel“ ir „Panevėžio“ tiesioginės vaizdo transliacijos – portale „Delfi“ ir per „Delfi TV“.




Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją