Lietuva atrankos grupėje varžysis su Serbija, Vengrija, Juodkalnija ir Bulgarija. Didelę karjeros dalį Serbijoje praleidęs 25-erių J. Lasickas puikiai pažįsta šios šalies rinktinę, tačiau gerai išmano ir kitų lietuvių varžovų futbolo braižą.

Šį sezoną atletas gina Slovėnijos čempionato lyderės Liublianos „Olimpija“ garbę ir ypatingai vertina galimybę dirbti su šią ekipą treniruojančiu buvusiu „Liverpool“ saugu Alberto Riera. Krašto gynėjo ir saugo pozicijose rungtyniaujantis J. Lasickas viliasi, kad raktą į pergales ras ir rinktinės vairą perėmęs Edgaras Jankauskas.

– Ko tikitės iš rungtynių su Serbija? Ar galima tikėtis taškų?

Taškų visada norisi, žaisime dėl taškų. Naujas ciklas, nauja pradžia, visi turime po lygiai taškų. Eisime ir bandysime.

– Kaip priėmėte į rinktinę grįžusį Edgarą Jankauską?

Ir aš, ir nemažai kitų žaidėjų su Edgaru jau yra dirbę. Prisimename bendrą darbą su geromis emocijomis. Tikimės ir vėl kažkokio gero impulso, geros pradžios.

– Kaip žaidėjai sutiko naujieną apie jo sugrįžimą?

Man asmeniškai tai yra geras dalykas, šis treneris jau anksčiau parodė, kad turi savo žaidimo stilių, filosofiją. Manau, kad bus įdomu su juo dirbti, patobulėsime ir daug išmoksime – vis dėlto tai yra neeilinė asmenybė Lietuvos futbole. Manau, kad visi pakankamai džiugiai sutiko šią naujieną.

– Kaip galite apibūdinti Serbijos rinktinę?

Gera rinktinė, nesumeluosiu, nieko naujo nepasakysiu. Gal šiek tiek nuvylė jų rezultatai pasaulio čempionate – Serbijoje būtent tokia nuomonė. Bet praėjusį atrankos ciklą jie baigė aukščiau už Portugaliją, buvo pirmi savo grupėje – tai daug pasako.

Žinome, kaip jie žaidžia, beveik visada penkiais gynėjas, su aukštai kylančiais krašto žaidėjais. Žinome, kad mūsų laukia – galbūt sirgalių nebus tiek daug, bet bus sunki atmosfera, didelis stadionas.

Man yra tekę girdėti, kad Belgrado „Marakana“ ir Barselonos „Camp Nou“ yra didžiausi stadionai Europoje pagal savo matmenis. Tai bus svarbu.

– Ar nebijote provokacijų žinant, kaip mes palaikome Ukrainą, o dalis serbų – Rusiją?

Nebijome. Manau, kad nebus provokacijų tuo atžvilgiu. Man ir pačiam buvo skaudu girdėti palaikymus Rusijai iš kai kurių žmonių Serbijoje, bet labai abejoju, ar rinktinės rungtynėse gali būti provokacijų.

– Ar Serbijos rinktinė yra kažkur pažeidžiama?

Sunku pasakyti, tik dabar pradėjome analizuoti. Galbūt centro gynėjai, tačiau rasime elitinius žaidėjus durdami pirštu į bet kurią poziciją. Išskirti silpnas vietas gali atrodyti kvailoka.

– Kokiu rezultatu būtumėte patenkintas atrankos grupės varžybų pabaigoje lapkritį?

Norisi pergalių. Nemeluosiu pasakydamas, kad kartais rinktinėje būna slogi atmosfera dėl rezultatų, jų nori ir žiniasklaida, ir mes patys. Norisi taškų, bet neužtenka vien neblogai sužaisti, nes rezultatas vis tiek lieka neigiamas. Norisi tikėti, kad pavyks iškovoti pergalių. Jau esame įveikę bulgarus, tad kodėl gi ne? Tikime, kad tai yra grupė, kurioje galima kovoti dėl taškų ir pergalių.

– Ar Serbiją laikote grupės favorite?

Serbija ir Vengrija. Akivaizdu, kad jos turėtų kovoti dėl pirmos vietos, bet mano akimis pagrindinė favoritė atrodo Serbija.

– Kaip vertinate savo sezoną Liublianoje?

Sakyčiau, kad puikiai. Gal kartais norėtųsi žaisti daugiau, bet vis tiek esu pakankamai svarbi dalis šios išskirtinės komandos, kuri dominuoja Slovėnijos čempionate. Paskutinį kartą, atrodo, komanda buvo laimėjusi čempionatą 2017-2018 metais. Turime šansą artimiausiuose turuose užsitikrinti titulą.

Man, kaip žaidėjui, visada norisi kovoti dėl titulų. Man labai malonu būti tokios komandos dalimi. Nežinau, kokia man sėkmė nukrito, kad mums vadovauja tokio lygio ir meistriškumo treneris. Stengiuosi kasdien kuo daugiau pasiimti naudos iš trenerio. Esu labai laimingas tuo, kaip viskas klostosi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)