Šaltą dušą patyrusios lietuvės 19-ą minutę atsiliko po dviejų Teonos Bakradzės tikslių smūgių, kuriuos ji atliko po žaibiškų išpuolių.

Bet lietuvės nepalūžo ir greitai rado savo atsaką: kamuolį varžovių baudos aikštelėje perėmusi R. Jonušaitė tiksliai jį perdavė Ugnei Lazdauskaitei, ši iš arti sušvelnino rezultatą (1:2).

Po pertraukos 59-ą minutę R. Jonušaitė iš ypač aštraus kampo meistriškai kamuolį pasiuntė į vartus ir išlygino rezultatą.

20-metė puolėja turėjo dar bent dvi geras progas persverti rezultatą, tačiau išplėšti pergalės nepavyko.

Nuo metų pradžios į Šveicariją persikėlusi R. Jonušaitė nesigaili palikusi legendinį AC „Milan“ klubą, kuriame paskutiniais metais stokojo galimybių pasireikšti.

Šveicarijos lyderių klubui atstovaujanti puolėja iš Lietuvos jau spėjo pasižymėti ir tą padarė prieš pat rinktinės pertrauką: pergalinguose mačuose nubaudė „Basel“ ir „Thun“ ekipas.

„Lengva nebuvo, Šveicarijoje vyrauja vokiškas stilius, daug kontakto, grubių veiksmų, žaidžiama, kaip sakoma, į kaulą, tikros pjautynės. Teko prisitaikyti prie naujo stiliaus.

Bet prie to pripratau, dėl to jaučiuosi geriau, tą išduoda ir pelnyti įvarčiai“, – šypsosi R. Jonušaitė, pasidalinusi mintimis apie dvikovą Tbiisyje, etapą Šveicarijoje ir antradienio dvikovą su Kipro rinktine.

– Kokios emocijos ir nuotaikos po mačo su Sakartvelu? Daugiau džiaugsmo dėl iškovoto taško ar nusivylimo dėl neišnaudotos galimybės laimėti?, – Delfi paklausė R. Jonušaitės.

– Svarbiausia, turime bent tašką. Kaip žinote, po 19 minučių atsilikome 0:2. Ta situacija tikrai nebuvo geriausia, bet parodėme charakterį, išlipome iš tos duobelės, sugrįžome į rungtynes.

Turėjome progų, galėjome grįžti su trimis taškais. Sakyčiau, po rungtynių liko kažkiek daugiau apmaudo nei džiaugsmo dėl taško. Žinoma, reikia pripažinti, galėjo būti ir blogiau.

Reikia ieškoti priežasčių, kodėl mums tos pirmos 10-15 minučių buvo tokios sunkios. Faktas, reikia maksimaliai susikoncentruoti nuo pirmos dvikovos minutės.

– Antradienio varžovės iš Kipro pirmose rungtynėse 0:3 nusileido Baltarusijos rinktinei. Kokį įspūdį paliko namuose žaidusios kiprietės?

– Analizavome jų rungtynes, laukia grėsmingos priešininkės, Kipro rinktinė – stipri komanda, bet esame nusiteikusios rimtai kovai, nesitikime lengvų rungtynių.

Jos aršios, greitos, techniškos. Teks nuo pirmos minutės muštis dėl taškų.

– Po ilgos pertraukos sugrįžo sunkią traumą išsigydžiusi puolėja Ugnė Lazdauskaitė, kuri Tbilisyje solidžiai prisidėjo prie teigiamo rezultato, taip pat rinktinę papildė ir Samanta Karasiovaitė. Ar ši rinktinė – geriausia įmanoma komandos versija?

– Labai laukėme Ugnės. Buvo tų traumų, ir aš gana ilgą laiką negalėjau padėti ekipai.