Tokio atvejo dar nebuvo – 15 nacionalinės ekipos žaidėjų atsiuntė elektroninius laiškus Ispanijos futbolo federacijai ir informavo apie savo pasitraukimą.

Priežastis – rinktinės žaidėjos jaučia, kad treniruojant J. Vildai daroma didžiulė žala jų emocinei būsenai ir sveikatai. Kol šis treneris stovės prie rinktinės vairo, jos neketina grįžti

Tokiam spaudimui Ispanijos futbolo federacija nusprendė nepasiduoti ir smogė atgal – „neleis žaidėjoms suabejoti nacionalinio trenerio ir trenerių štabo darbu, o apskritai toks sprendimas (keisti trenerį) yra ne jų kompetencija.“

Anot vietos žiniasklaidos, apie savo atsistatydinimą kol kas nepaskelbė geriausia planetos futbolininkė Alexia Putellas.

Laiškus į federaciją siuntė žaidėjos, kurios įprastai patenka į pagrindinį rinktinės vienuoliktuką. Federacija tvirtina, kad toks žaidėjų elgesys nepateisinamas, kenksmingas ir neatitinka futbolo vertybių.

Pagal galiojantį protokolą, maištaujančios žaidėjos gali būti diskvalifikuotos nuo 2 iki 5 metų. O kas žais rinktinėje? Ne bėda – federacija ketina pašaukti žaidėjas iš jaunimo komandų. „Tai garbės klausimas. Svarbiausia, kad jos to norėtų“, – teigia Ispanijos futbolo federacija.

Nuversti nuo sosto J. Vildą ketinusios žaidėjos sugrįžti į rinktinę galės tik tuo atveju, jei suvoks savo klaidą ir atsiprašys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją