Lietuviai artimiausią savaitę stos į dvi išlikimo UEFA Tautų lygos C diviziono akistatas svečiuose ir namuose. Pirmoji komandų dvikova vyks kovo 21 d. „Algarve“ aikštėje Faro mieste, Portugalijoje, o atsakomoji – kovo 26 d. Kauno Dariaus ir Girėno stadione.

Poros nugalėtojai varžysis C divizione, o pralaimėtojai bus priversti leistis į D divizioną.

„Džiugu, kad VK priėmė mano pasiūlymus. Nustatytos premijos tiek moterų, tiek vyrų rinktinėms. Už pergalę moterų rintinė gaus 20 tūkst. eurų, už lygiąsias – 10 tūkst. eurų premiją.

Kalbant apie vyrų nacionalinę komandą, pirmoje sezono pusėje laukia rungtynės su Gibraltaru dėl išlikimo C divizione. Premija už išlikimą – 50 tūkst. eurų komandai.

Jei krentame į D divizioną – jokių premijų. Gegužę Baltijos taurėje norime po 14 metų pertraukos laimėti taurę. Pirmas pusfinalio mačas su latviais. Kalbėta su strategu Edgaru Jankausku apie galimybes šiame turnyre.

Tad jei laimime prieš latvius, rinktinė sulauktų 30 tūkst. eurų paskatinimo. Jei iškovojama taurė, rinktinė sulauktų 100 tūkst. premijos. Pamenu, man pradėjus dirbti, kalba ėjo apie 10 tūkst. eurų.

Kodėl tokios premijos? Norime motyvuoti žaidėjus, jog jie atvyktų žaisti, o ne atostogauti. Kalbant apie rudenį, matysime situaciją, kuriame divizione žaisime“, – kalbėjo E. Stankevičius.

Taip pat padidintos išmokos žaidėjams už atvykimą į nacionalinę rinktinę – vyrams ši suma pakelta nuo 500 iki 700 eurų, moterims – nuo 300 iki 500 eurų.

Jei lietuviai kovo mėnesį išliks C divizione, jie keliaus į C2 grupę kartu su Rumunijos (FIFA-45), Kosovo (FIFA-102) ir Kipro (FIFA-125) komandomis, o jei iškris į D divizioną, atsidurs D1 grupėje kartu su Lichtenšteinu (FIFA-203) ir San Marinu (FIFA-210).

Tai būtų pirmas kartas istorijoje, kai Lietuva grumtųsi žemiausiame divizione.

Beje, pagal pirminį turnyro reglamentą, lietuviai dvejų rungtynių serijoje dėl išlikimo C divizione turėjo kovo mėnesį du kartus susitikti su Baltarusija (FIFA-95). LFF ne kartą akcentavo, kad susitikti su šios valstybės futbolininkais nenori ir su UEFA rado sprendimą susidariusiai situacijai išspręsti.

UEFA Tautų lygos turnyras bus žaidžiamas šių metų rugsėjo, spalio ir lapkričio mėnesiais.

Primename, kad 2022-2023-iųjų sezone lietuviai C1 grupėje per šešis mačus sukrapštė tik 1 tašką ir finišavo paskutiniai, ketvirti.

Juos aplenkė ne tik Turkijos (13 tšk.), bet ir Liuksemburgo (11 tšk.) bei Farerų salų (8 tšk.) atstovai. Gibraltariečiai identiškai pasirodė C4 grupėje, kur su vieninteliu tašku neprilygo Sakartvelui (16 tšk.), Bulgarijai (9 tšk.) ir Šiaurės Makedonijai (7 tšk.).

Savo ruožtu moterų rinktinė Europos čempionato atrankoje varžysis C divizione, C1 grupėje susitiks su Baltarusijos, Kipro ir Sakartvelo rinktinėmis.

Lietuvės nežais su agresorės Baltarusijos šalies nacionaline komanda, su kitomis rinktinėmis susitiks namuose ir išvykoje, atranka vyks šių metų balandžio–liepos mėnesiais.

Edgaras Stankevičius

LFF prezidentas taip pat patvirtino, jog federacija dės visas pastangas, jog Vilniaus rajono „TransINVEST“ komanda žaistų UEFA Konferencijų lygos atrankoje.

Kovo pradžioje tinklalaidėje „Po švilpuko“ viešėjęs E. Stankevičius neslėpė optimizmo dėl A lygos naujokų galimybės debiutuoti Europoje.

„Esame gavę visus dokumentus, turėjome susitikimą su jų teisininkais, dabar ruošiamas dokumentų paketas tiek iš mūsų, tiek iš klubo pusės. Klubas dalyvauja normaliame sertifikavime, kaip ir visi kiti šalies klubai.

Mes, kaip LFF vykdomasis komitetas, padarysime viską, kad „TransInvest“ turėtų teisę varžytis UEFA Konferencijų lygos atrankoje.

Jie tikrai verti gauti tą (UEFA) licenciją, kai buvo A lygos klubų sertifikavimas, iš federacijos jokių raudonų lempučių. Tikiu, kad į tą trejų metų taisyklę bus atsižvelgta teigiamai, nes tai pakankamai tvarus ir stiprus klubas. Linkiu, kad klubas būtų Europoje“, – kalbėjo LFF prezidentas.


Prie Lietuvos futsal rinktinės vairo grįžta Dentinho

Vykdomasis komitetas patvirtino brazilo Dentinho kandidatūrą – specialistas prieš kurį laiką jau dirbo nacionalinės rinktinės treneriu, o į šį postą grįžta po šiokios tokios pertraukėlės.

Pastaruoju metu jis jau ne vieną sezoną treniravo ir „Kauno Žalgirio“ salės futbolo komandą.

Vyrų rinktinės poste Dentinho pakeis Kroatijos specialistą Mičo Martičių, su kuriuo prieš kurį laiką buvo atsisveikinta.

Primename, kad Lietuvos rinktinės laukia pasiruošimas artėjančiam 2026-ųjų Europos futsal čempionatui, kuris vyks Lietuvoje ir Latvijoje ir kuriame abi rinktinės varžysis šeimininkių teisėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją