Rankomis sukirto viešėdami Australijoje

Lietuvos futbolo federacija (LFF) nutarė antrus metus iš eilės praturtinti taurės turnyro finalo savaitgalį – jei pernai jis sutapo su pompastišku renovuoto Kauno stadiono atidarymu, šįkart dar didesnė suma metama parodomosioms FIFA ir Lietuvos legendų rungtynėms.

Šeštadienį vienoje aikštės pusėje susiburs trijų šalies futbolo kartų šviesuliai: nuo Armino Narbekovo iki tik šiemet karjerą baigusio Ernesto Šetkaus.

Ši komanda LFF kainuos minimaliai – liūto dalis išlaidų nukeliavo būsimiems jos varžovams.

Fabio Cannavaro – bene įspūdingiausias vardas priešininkų gretose. 50-metis Italijos gynėjas, 2006-aisiais tapęs pasaulio čempionu ir išrinktas geriausiu planetos futbolininku, kartu yra vienas iš nedaugelio kviestinių svečių, kurie Lietuvoje lankysis nebe pirmą kartą.

Tame pačiame S. Dariaus ir S. Girėno stadione 2001 ir 2007 metais jis žaidė su Italijos rinktine.

Vilniuje 2004-aisiais rungtyniavo ilgametis Ispanijos nacionalinės ekipos gynybos ramstis Carlesas Puyolis bei jo tautietis Michelis Salgado, bet klausimas, ką apie Lietuvą yra girdėjusios kitos čia užsuksiančios praeities žvaigždės.

Dėl legendų vizito LFF vadovai susitarė praėjusį mėnesį, kuomet buvo nuvykę į Australiją stebėti pasaulio moterų čempionato finišo.

Jas surinko FIFA, turinti specialią programą, skirtą įtraukti buvusius žaidėjus į socialinę ar futbolo populiarinimo veiklą.

FIFA legendos vardas, atitinkantis futbolo ambasadoriaus statusą, yra suteiktas daugiau nei 7 tūkst. žaidėjų ir trenerių visame pasaulyje. FIFA skelbiamais duomenimis, įvairiuose jos pačios ir partnerių projektuose ar akcijose yra dalyvavę maždaug dešimtadalis legendų.

Tik ši veikla ne visais atvejais yra labdaringa. Ir į Lietuvą garsūs užsienio veteranai renkasi ne už ačiū.

Kaune laukiamas pats FIFA prezidentas

„Galutinius kaštus dar dėliojame, nes nuolatos keičiasi žaidėjai – kai kurie nebegali atvykti, kviečiami kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)