„Auksinis kamuolys“ rekordinį, aštuntąją, kartą atsidūrė pasaulio čempiono Argentinos rinktinės vedlio Lionelio Messi, nurungusio visus, įskaitant ir Erlingą Haalandą bei Kylianą Mbappe, rankose.

Leo prieš tai triumfavo 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 ir 2021 metais, dar penkissyk finišavo antras ir sykį – trečias.

Niekas kitas neturi daugiau nei penkių (Cristiano Ronaldo) tokių apdovanojimų.

„Smagu užlipti čia dar kartą ir pasimėgauti šiuo momentu, tuo, kad sugebėjau laimėti Pasaulio taurę bei įgyvendinti savo svajonę. Ar šis „Ballon d‘Or“ ypatingas? Visi jie ypatingi.

Negalėjau nė įsivaizduoti, kad turėsiu tokią karjerą, kad tiek daug pasieksiu ir kad man pasiseks bus dalimi komandos, kuri yra viena geriausių per visą istoriją. Niekada nebūčiau pagalvojęs, kad laimėsiu ne tik „Copa America“, bet ir pasaulio čempionatą“, – laimingas sakė L. Messi, pridūręs, kad nežino, kiek ilgai dar žais.

Dar pernai tame pačiame Paryžiuje gynęs vietos PSG garbę šiuo metu 36-erių metų argentinietis savo karjerą tęsia Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Nenuostabu, kad „Ballon d‘Or“ L. Messi įteikė ne kas kitas, o Majamio „Inter“ savininkas Davidas Beckhamas.

Geriausio metų vartininko prizą, pavadintą Levo Jašino vardu, taip pat atsiėmė Argentinos ir Birmingamo „Aston Villa“ ekipos vartų sargas Emiliano Martinezas, itin patikimai gynęs savo tvirtovę planetos pirmenybėse Katare.

Geriausiu jaunuoju talentu (iki 21 metų) tapo buvęs Dortmundo „Borussios“, o dabar Madrido „Real“ saugas iš Anglijos Jude'as Bellinghamas.

Geriausio puolėjo titulas – Gerdo Mullerio apdovanojimas – atiteko norvegiškai „Manchester City“ įvarčių mašinai E. Haalandui, per sezoną varžovus nuliūdinusiam net 56-is kartus.

„Man City“ antrus metus iš eilės pripažintas geriausiu pasaulio klubu.

Geriausios futbolininkės laurus nuskynė ispanė Aitana Bonmati iš „Barcelonos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją