Dabar 38-erių sulaukęs buvęs saugas per savo karjerą ne tik tapo pasaulio čempionu, bet ir parsivežė dar du medalius iš planetos pirmenybių, du apdovanojimus užsidirbo ir Europos čempionatuose.

Iš rinktinės jis pasitraukė 2016-aisiais, iškart po Senojo žemyno pirmenybių, kuriose Vokietija dar pasiekė pusfinalį.

Nuo to laiko „Die Mannschaft“ nebepanaši į save: trijuose didžiuosiuose turnyruose iš eilės nesugebėjo įveikti nė grupių varžybų barjero.

Šią vasarą tamsius debesis tarp Reino ir Elbės dar sutirštino Vokietijos jaunimo (iki 21-erių metų) rinktinės fiasko finišo tiesiąją pasiekusiame Europos čempionate – titulą gynusi komanda nelaimėjo nė vienerių rungtynių ir namo grįžo po pirmo etapo.

Kalbėdamasis su „Talksport“, B. Schweinsteigeris atsakomybę dėl nuopuolio suvertė vienu geriausių specialistų pasaulyje laikomam J. Guardiolai, kuris 2013-2016 metais stovėjo prie šalies futbolo flagmano „Bayern“ vairo.

„Kai jis atvažiavo į mūsų šalį, visi galvojome, kad nuo šiol turime žaisti jo propaguojamą futbolą: remtis trumpais perdavimais ir panašiai. Tam tikra prasme praradome savo vertybes.

Daugelis matė vokiečius kaip kovotojus, kurie sugeba kęsti ir vienodu greičiu bėgioti iki paskutinio švilpuko. Bet per paskutinius septynerius ar aštuonerius metus tos jėgos nebeliko. Pamiršome ją, susitelkėme į tai, kaip gražiai perduoti kamuolį vienas kitam“, – pareiškė dabar televizijos apžvalgininku dirbantis veteranas, pats ispano komandų klausęs dvejus metus.

Hansi Flickas (kairėje), Bastianas Schweinsteigeris

J. Guardiola Bavarijos sostinėje pateisino ne visus lūkesčius: nors triskart iš eilės laimėjo Vokietijos pirmenybes, dukart – šalies taurę, UEFA Čempionų lygoje grėsmingą sudėtį subūręs „Bayern“ kassyk įstrigdavo pusfinalyje.

Persikėlus į „Manchester City“ (Anglija), reikalai 52-ejų treneriui ėjosi labai panašiai, kol šiemet pagaliau pavyko užkariauti ir Čempionų lygą.

Vokietija kitą vasarą priims Europos čempionatą, tad jo atrankoje nedalyvauja. O kontrolinės rungtynės Hansi Flicko auklėtiniams kol kas klostosi niūriai: iš penkerių, žaistų šiemet, laimėtos tik vienos, kartą sužaista lygiosiomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją