Apsigyveno pas krikšto mamą

Prieš dvejus metus jis buvo išrinktas geriausiu vartų sargu tarp savo bendraamžių, tačiau nusprendęs persikelti į Didžiąją Britaniją, prarado galimybę patekti į Lietuvos jaunių rinktinę.

Svajonė tapti profesionaliu futbolininku K. Zakarą pernai paskatino vos baigus dešimt klasių palikti gimtąją Klaipėdą ir iškeliauti į kitą uostamiestį – pietvakarių Anglijoje įsikūrusį Plimutą.

Klaipėdos futbolo mokyklos auklėtinis dabar rungtyniauja 128 metų istoriją turinčio „Plymouth Argyle“ klubo futbolo koledžo komandoje, žaidžiančioje Anglijos regioninėje jaunimo lygoje.

Vartininkas, kurio pirmasis treneris – Remigijus Alonderis, Lietuvos plaukikų kolonija virtusiame Plimute atsidūrė neatsitiktinai – čia jau penkerius metus gyvena jo krikšto mama, priėmusi jaunuolį po savo sparnu.

„Pas ją vasarodavau kelerius metus, treniruodavausi su vartininkų treneriu. Tuomet nusprendžiau, kad reikia pabandyti patekti į futbolo koledžą“, – DELFI pasakojo K. Zakaras.

Kernius Zakaras

Turėjo asmeninį vairuotoją

Atstovaudamas koledžui, kurį baigs šiais mokslo metais, lietuvis gali ne tik treniruotis ir rungtyniauti jaunimo lygoje, bet ir nemokamai įgyti išsilavinimą.

Bent kartą per savaitę K. Zakaras individualiai treniruojasi su „Norwich City“ klubui kadaise priklausiusiu vartų sargu Jonu Sheffieldu, kuris baigęs futbolininko karjerą įsteigė savo vartininkų akademiją.

„Atvykęs ieškojau profesionalaus trenerio, kad galėčiau greičiau tobulėti. Labai pasisekė, kad Plimute gyvena J. Sheffieldas. Per aštuonis mėnesius lankydamas jo akademiją smarkiai patobulinau savo techniką“, – džiaugėsi K. Zakaras.

Būtent J. Sheffieldo treniruotėse klaipėdietį pastebėjo elitinėje Anglijos lygoje rungtyniaujančios Birmingamo „Aston Villa“ ekipos skautas, prieš sezono pradžią pakvietęs vartininką pasisvečiuoti klubo jaunimo akademijoje.

„Klubas apmokėjo mano kelionę, pasitiko mane, apgyvendino viešbutyje, paskyrė vairuotoją, kuris vežiojo į treniruotes. Sekėsi tikrai neblogai: po peržiūros su manim kalbėjo vartininkų treneris, ir jo atsiliepimai buvo geri. „Aston Villa“ pažadėjo kas kelias savaites atsiųsti skautą į mano treniruotes Plimute ir stebėti, kaip progresuoju. Labai tikėtina, kad vėliau jie norės pamatyti mane dar vienoje peržiūroje“, – vylėsi K. Zakaras.

Lietuvis buvo sulaukęs ir vyrų komandos dėmesio – vartininkas draugiškose rungtynėse apsivilko penktoje pagal pajėgumą Anglijos lygoje rungtyniaujančio „Woking“ klubo aprangą. Bet važinėti į Londoną, kur įsikūrusi ekipos bazė, K. Zakarui pasirodė per toli, todėl vaikinas nusprendė tęsti mokslus Plimute.

Pabaigęs koledžą K. Zakaras tikisi patekti į profesionalų klubą, o atsarginis variantas – studijos anapus Atlanto.

„Dabar svarbiausia daug treniruotis ir įgyti kuo daugiau žaidybinės patirties. Manau, kad man pavyks nuvykti į dar kelių klubų peržiūras, o tada matysime. Dar viena perspektyva – įstoti į kurį nors JAV universitetą ir futbolą žaisti ten“, – ateities planus dėliojo futbolininkas.

Kernius Zakaras

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)