Į keletą „Man United“ puolimo grandies pozicijų šiuo metu pretenduoja didelis būrys žaidėjų – C. Ronaldo, J, Sancho, Anthony Martialis, Marcusas Rashfordas, Masonas Greenwoodas ir E. Cavani.

Skirti pakankamai žaidimo laiko visiems puolimo grandies žaidėjams – komplikuota užduotis, todėl didelis atakuojančių žaidėjų kiekis sudėtyje veikiausiai ir yra viena iš pagrindinių aplinkybių, kodėl „Manchester United“ svarsto apie galimybę išsiskirti su E. Cavani.

Be to, vasario 14-ąją E. Cavani sukaks 35-eri metai ir žvelgiant į ateitį akivaizdu, kad ilgainiui veterano vertė rinkoje tikrai kris, o tai – taip pat vienas iš niuansų, skatinantis klubą išsiskirti su puolėju.

Per aštuonerias šio sezono rungtynes Mančesterio ekipoje E. Cavani įmušė įvartį ir neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo. Urugvajaus rinktinės žvaigždę iš rikiuotės šiuo metu yra išvedusi sausgyslės trauma.

Kai 2021-ųjų vasarą E. Cavani sutartis su Anglijos klubu buvo pratęsta metams, buvęs
Mančesterio vienuolikės treneris Ole Gunnaras Solskjaeras viešai džiaugėsi dėl tokios įvykių eigos.

„Aš labai laimingas, kad E. Cavani pratęsė bendradarbiavimą su klubu. Tačiau tai nereiškia, kad mes neieškome žmonių, kurie jam sudarys konkurenciją ar galės iš jo mokytis“, – „Sky Sports“ portalui teigė tuomet Mančesterio ekipą dar treniravęs norvegas.

Visgi, prie „Manchester United“ vairo stojus vokiečiui Ralfui Ragnickui, situacija gali keistis iš esmės. Anot futbolo ekspertų Anglijoje, vietos komandos sudėtyje E. Cavani apskritai gali nebelikti.

Sklando gandai, kad „Barcelonos“ klubas jau užmetė tinklus ant urugvajiečio ir siekia puolėją įsigyti siūlydamas 18 mėnesių trukmės kontraktą. Stiprintis „Barcelona“ tiesiog privalo po to, kai karjerą dėl sveikatos problemų priverstas baigti buvo Sergio Aguero.

Susidomėjimą puolėju yra išreiškę ir keli Brazilijos klubai iš San Paulo – „Corinthians“ nei „Palmeiras“.

Tiesa, anot paties E. Cavani, jis dar bent keletą sezonų yra pajėgus žaisti elitinėse futbolo lygose Europoje.

„Aš vis dar sugebu išlikti naudingu ir dar keletą sezonų norėčiau sužaisti pačiame aukščiausiame lygyje“, – „Sky Sports“ cituoja urugvajietį.

Į Mančesterį E. Cavani persikėlė 2020-aisiais. Iki tol septynis sezonus puolėjas atstovavo Paryžiaus „Saint Germain“ klubui. Žaisdamas Prancūzijoje jis pelnė 138 įvarčius per 200 oficialių savo rungtynių.

„Manchester United“ pateko į UEFA Čempionų lygos aštuntfinalį ir jame vasarį susirems su Lisabonos „Sporting“.

Anglijos „Premier“ komanda su 27 taškais po 16 rungtynių yra 6-oje turnyro lentelės pozicijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)