Pirmame kėlinyje 17-ąją minutę „TransINVEST“ gretose puikiu tolimu smūgiu pasižymėjo debiutantas Ryonosuke Ohori.

Po praleisto įvarčio „Hegelmann“ atkuto ir perėmė iniciatyvą, prieš pat pertrauką antrą pridėto laiko minutę preciziškai kamuolį į tolimąjį vartų kampą nukreipė Klaudijus Upstas (1:1).

Po pertraukos Kauno raj. klubas perėmė iniciatyvą. Michaelas Thuique sukirto kamuolį į virpstą, sykį ekipą gelbėjo vartininkas Simone Moschinas. Vis dėlto vartininkui iš Italijos ir gynėjams nepavyko apsiginti nuo rezultatyvaus Mato Vareikos išpuolio 57-ąją minutę.

„TransINVEST“ ekipa atliko tris keitimus ir tai pagyvino žaidimą. 79-ąją minutę po Lietuvos čempionate debiutavusio Igno Kaškelevičiaus perdavimo iš dešiniojo krašto įvartį galva pelnė Henrique Devensas. Legionierius iš Brazilijos tapo mačo herojumi penktą pridėto laiko minutę, kai dar sykį nukreipė kamuolį į vartus.

Po pergalės naujokų žaidimą ir rungtynes įvertino „TransINVEST“ trenerių duetas Giedrius Barevičius ir Aurimas Tamaliūnas.

„Negalime keisti tradicijų, dirbame kartu, džiaugiamės, laimime ir pralaimime kartu. Minčių buvo visokių: pirmas puikus pusvalandis, tragiškas antras pusvalandis, vėliau atsigavome, vėl viskas tvarkoje.

Manau, žiūrovams turėjo patikti. Žaidėme iki galo, pasiekėme savo“, – kalbėjo G. Barevičius.

Jo kolega, asistentas Aurimas Tamaliūnas akcentavo psichologiją.

„Didelę įtaką turėjo psichologija. Per pirmas 20 minučių pajautėme, kad mes galime (žaisti), kontroliavome rungtynių eigą, pelnėme įvartį.

Atrodė, kad vyrai sustojo, tarsi kas mygtuku būtų juos išjungę. Varžovai pajautė žaidimo ritmą, ėmė spausti, pusvalandį neturėjome jokių šansų. „Hegelmann“ pelnė 2 įvarčius ir tada jie turėjo tą pačią problemą, jie sustojo. Mes atlikome 4 keitimus, išėjo jauni lietuviai ir uždarė tas rungtynes.

Devensas pelnė du įvarčius ir džiaugiamės pergale po tokio trilerio“, – kalbėjo A. Tamaliūnas.

Puolėjas iš Brazilijos Supertaurės rungtynėse baudinių serijoje nerealizavo lemiamo baudinio ir komanda pralaimėjo 4:5.

„Jis psichologiškai stiprus žmogus. Prieš dvikovą kalbėjome, sakau, bus baudinys, muši tu. Jis – Of Course (lietuvių k. – žinoma)! Jis pasitiki savimi ir tą įrodo aikštėje“, – G. Barevičius.

„Treniruotėje ratelyje kalbėjome, kad jei Devensas savaitgalį pelno du įvarčius, pamirštame tą nevykusį baudinį. Ir matote, pelnė du įvarčius“, – juokėsi A. Tamaliūnas.

Rungtynių apžvalga:

„Hegelmann“ strategas A. Skerla neslėpė nusivylimo rungtynių baigtimi.

„Labai apmaudžios rungtynės, labai apmaudu pralaimėti tokiu būdu. Manau, turėjome jėgų perlaužti šią akistatą. Pirmo kėlinio pabaigoje pavyko išlyginti rezultatą, antrą kėlinį pradėjome labai gerai.

Turėjome 2-3 realius šansus pasižymėti, kad tas rezultatas būtų didesnis, įmušėme įvartį. Toks vaizdas, kad nebuvo galimybių praleisti. Dvi labai grubios klaidos baudos aikštelėje ir šiose rungtynėse likome tuščiomis“, – tvirtino A. Skerla.

„Progų realizacija galėjo būti geresnė, nors pelnėme du įvarčius. Pasižiūrėjus į statistika, trys smūgiai į mūsų vartus ir trys įvarčiai. Klystame, ir grubiai klystame.

Situacija tokia, kad šiemet mes neturime ilgo atsarginių suolo. Ta sudėtis išliko tokia, kokia ir buvo pernai. 3-4 žaidėjai atsargoje, o visi kiti jauni. Turime kažkaip suktis iš šios situacijos. Svarbiausia – rezultatas, o jo šiandien nėra“, – pridūrė A. Skerla.

Antras A lygos turas prasidės kovo 9 d.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją