Po žiemos pertraukos į Europos stadionus grįžta UEFA Čempionų lyga. Ypač didelį susidomėjimą kelia antradienį vyksianti „Manchester United“ ir „Paris Saint Germain“ akistata Mančesteryje.

Nors ištraukus burtus favorite buvo laikoma Paryžiaus ekipa, šiuo metu situacija kardinaliai pasikeitusi: Neymaras gydosi pėdos traumą, Edinsonas Cavani turi problemų su klubu, taip pat bus priverstas praleisti rungtynes.

Tad iš smogiamojo trejeto priekyje lieka vienintelis Kylianas Mbappe.

Darysime tai, ką esame įpratę – kursime progas ir ieškosime galimybių įveikti varžovų gynybą.
Thomas Tuchelis

Nepaisant skaudžių nuostolių, T. Tuchelis norėtų, kad Mančesteryje jo auklėtiniai neužsisklęstų gynyboje.

„Jūs negalite visos atsakomybės užkrauti K. Mbappe, jo nėra darbas vienu metu atstoti viso puolimo trio.

Kylianas turi žaisti savo žaidimą, pasitikėdamas savo jėgomis, noriu, kad jis sulauktų pagalbos ir tikslių perdavimų. Jam reikia žaisti su galva, būtinas ir pozityvumas – tai yra svarbios šios akistatos detalės.

Mes, kaip komanda, turime savo indentitetą ir jį pakeisti nėra lengva.

Žinoma, mums trūksta kelių kertinių žaidėjų, bet nežinau, ar tai yra laikas keisti mūsų ID. Mes žaidžiame atakuojantį futbolą, mes esame PSG, todėl mes darysime tai, ką esame įpratę – kursime progas ir ieškosime galimybių įveikti varžovų gynybą“, – prieš pirmąsias UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynes teigė PSG strategas T. Tuchelis.

Visgi, vokietis neabejojo, kad bus akimirkų, kai jo vadovaujama ekipa bus priversta gintis didelėmis pajėgomis.

T. Tuchelis buvo paklaustas, ar Neymaro netektis PSG ekipai yra analogiška, jei „Barcelona“ prarastų Lionelį Messi ar „Juventus“ – Cristiano Ronaldo.

„Leiskite man atsakyti kitaip, jei „Man United“ prarastų Polį Pogbą ar Marcusą Rashfordą?

Žinoma, tokių žaidėjų netektis sunku kompensuoti.

Neymaras yra viena svarbiausių figūrų Europoje ir mums jo labai trūks aikštėje, taip pat kaip ir antro kertinio žaidėjo Cavani“.

T. Tuchelis tikisi, kad „Man United“ sieks kontroliuoti situaciją aikštėje.

„Manau, kad „Man United“ namuose žais labai drąsiai bei sieks demonstruoti atakuojantį futbolą. Nenoriu kalbėti apie rezultatą, tačiau norėtume pasižymėti daugiau nei vieną kartą“, – teigė PSG strategas.

Verta priminti, kad „Raudonieji velniai“ pastaruoju metu rungtyniauja fantastiškai. Kai iš klubo pasitraukė Jose Mourinho, o iš jo vairą perėmė Ole Gunaras Solskjaeras, ši Anglijos komanda šalies čempionate ir taurės varžybose nepatyrė nė vienos nesėkmės – laimėjo 10 mačų ir kartą sužaidė lygiosiomis.

„Esame geros sportinės formos, pasitikime savimi ir dabar galime įveikti bet kokį oponentą. Žinoma, Neymaras ir E. Cavani PSG klubui yra labai svarbūs futbolininkai, bet kai iškrenta lyderiai, dažnai atsiskleidžia kiti.

Be to, mums sunku nuspėti, kaip žais varžovai be savo dviejų žvaigždžių“, – kalbėjo „Man United“ strategas O. G. Solskjaeras.

Antrajame Čempionų lygos etape, grupės varžybose, Paryžiaus komanda užėmė pirmąją vietą C grupėje. Prancūzijos ekipa aplenkė „Liverpool“, „Napoli“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“.

„Raudonieji velniai“ liko antri H grupėje. Jie į priekį praleido Turino „Juventus“, bet už nugaros paliko „Valencia“ ir Berno „Young Boys“ futbolininkus.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Man United“: (4-3-3) David De Gea; Ashley Young, Eric Bailly, Victor Lindelof, Luke Shaw; Ander Herrera, Nemanja Matič, Paul Pogba; Jesse Lingard, Marcus Rashford, Anthony Martial.

PSG: (4-2-3-1) Gianluigi Buffon; Thilo Kehrer, Thiago Silva, Presnel Kimpembe, Juan Bernat; Marco Verratti, Marquinhos; Dani Alves, Julian Draxler, Angel Di Maria; Kylian Mbappe.

„Manchester United“ – „Paris Saint-Germain“

Tarpusavio istorija. Tai bus pirmasis kartas, kai komandos susitiks oficialiame turnyre.

Komandų forma. Po Ole Gunnaro Solskjaero atvykimo „Man United“ sezonas apsivertė aukštyn kojomis. Iš didžiojo Anglijos šešeto autsaiderių ekipa jau beldžiasi į aukščiausią ketvertą ir laimėjo 10 rungtynių iš 11.

Paryžiaus klubo fronte – ne tokios geros nuotaikos. Ekipa per pastarąjį mėnesį iškrito iš lygos taurės, patyrė pirmąją nesėkmę nacionalinėse pirmenybėse ir tik po pratęsimo Prancūzijos taurėje išsigelbėjo dvikovoje su trečiosios lygos komanda.

Žaidėjas, į kurį verta atkreipti dėmesį. Kylianas Mbappe. Iš rikiuotės PSG komandoje iškritus Neymarui ir E. Cavani, visa lyderio našta guls ant jaunojo prancūzo pečių.

Pastarosiose trejose rungtynėse Prancūzijoje 20-mečiui K. Mbappe pasižymėti nepavyko, tačiau šį sezoną puolėjas jau įmušė 22 įvarčius per 26 rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)