Vilniečių kova dėl vietos UEFA Čempionų lygoje baigta, tad tikslas keičiasi – akys krypsta į antrą pagal pajėgumą senojo žemyno turnyrą. „Žalgiris“ trečiame atrankos į Europos lygą etape susikaus su Geteborgo „Hacken“. Vilniaus klubo strategas pasidalino mintimis prieš likimą Europoje nulemiantį mačą.

„Manau, kad informacijos apie viena kitą abi komandos turėjo per akis – tiek iš vietinių čempionatų, tiek iš kovų Europos turnyruose. Svečiai iš Švedijos namuose rungtyniauja ant dirbtinės dangos, o čia, LFF stadione, mes turime labai panašią aikštelę, kuri nebus jiems svetima. Tikiu, kad laukia įdomios rungtynės“, – kalbėjo kazachas.

Mintimis kaip visad pasidalino ir žalgiriečių kapitonas ir lyderis rūbinėje, gynėjas Saulius Mikoliūnas. 39-erių metų lietuvis teigia, jog komanda jaučia šių rungtynių svarbą, sirgalių dėmesį, bet nori, kad ekipa liktų susikaupusi.

„Jaučiame didžiulį sirgalių palaikymą, matosi, kad žmonės susidomėję – šventė didžiulė, bet norisi, kad būtų dėl ko švęsti ir po rungtynių. Norime pasiekti savo išsikeltų tikslų, o tai reiškia, kad turėjome labai rimtai pasiruošti, rimtai treniruotis.

Trenerių štabas atliko labai rimtą, giluminę analizę, kurios dėka mes su priešininkais labai gerai susipažinome. Turime savo taktinius planus ir stengsimės jo disciplinuotai laikytis. Tikiu, kad galime namuose pasiekti pergalę“, – sakė jis.

Praėjusiais metais vilniečiai įsirašė savo vardus istorijoje ir pateko į UEFA Konferencijų lygą. Pakeliui ten, žalgiriečiai sugebėjo nukauti didžiausią biudžetą turintį Švedijos klubą – „FF Malmo“, bendru rezultatu 3:0.

Šiais metais „Žalgiriui“ kelią užstoja dar viena Švedijos ekipa, tačiau panašumų tarp komandų V. Čeburinas neįžvelgia: „Negalima lyginti šių dviejų komandų, praėjusiais metais nukautas „FF Malmo“ buvo kitoks. „Hacken“ panašesnė į kitas anksčiau sutiktas komandas, tikrai skiriasi nuo praėjusiais metais nugalėtų priešininkų – visiškai kitas žaidimo stilius.“

V. Čeburinas perklaustas, į kokį buvusį varžovą, jo nuomone, panaši „Hacken“ komanda, turėjo šiek tiek pamąstyti apie atsakymą, tačiau atsakė užtikrintai – Bodo „Glimt“. Praėjusiais metais, trečiame UEFA Čempionų lygos kvalifikacijos etape „Žalgiris“ šiai komandai stipriai neprilygo – pralaimėjo bendru rezultatu 6:1.

Šių metų UEFA Čempionų lygos kvalifikacijoje „Hacken“ klubas iškrito jau II-ame etape, sensacingai pralaimėjęs Farerų Salų Klaksviko „KÍ“ klubui. Tai, kas žengė toliau, nulėmė nervų pilna 11 metrų baudinių seriją, kurioje švedai varžovams nusileido 6:7. Permainingas pagrindinis rungtynių laikas baigėsi 2:2, o po dviejų pratęsimo kėlinių – 3:3.

„Taip, mes be analizavome šias rungtynes, tačiau norėjome ir giliau sužinoti apie šią komandą, tad stebėjome, kaip oponentams sekėsi vietiniuose turnyruose. Norėjome susitelkti ne tik į bendrą komandos žaidimą, bet ir į individualius pasirodymus“, – teigė vilniečių strategas.

„Žalgiris“ trečiajame UEFA Čempionų lygos atrankos etape prieš Stambulo „Galatasaray“ spindėjo, nors varžovas pagal talento lygį buvo gerokai stipresni. Atrodo, jog vilniečiai puikiai prisiima antrąjį vaidmenį ir tokiomis sąlygomis gali kovoti su bet kuo, tačiau V. Čeburinas teigia, jog sunku nuspėti, koks žaidimas laukia rytoj: „Abi komandos ruošia savo planą, atsižvelgiant į varžovų silpnąsias ir stipriąsias puses. Tai, kaip rungtynėse žaisime, bus nuspręsta rytoj aikštėje“.

Vilniaus „Žalgiris“ neseniai atskleidė, jog įvykdė labai įdomų perėjimą – prie komandos prisijungė vienas talentingiausių Lietuvos futbolininkų – puolėjas Arvydas Novikovas. Žaidėjas dar nedebiutavo ir prie komandos draugų prisijungė labai neseniai, tačiau žalgiriečių stratego teigimu, niekas netrukdo Arvydui pasirodyti aikštelėje ketvirtadienį.

„Arvydas su komanda dar yra labai neilgai, tačiau atsižvelgiant į jo talentą, į jo visus gebėjimus, jeigu susidarys tinkamos aplinkybės, gali būti, kad Novikovą pamatysime aikštėje“, – tvirtino V. Čeburinas.

Per paskutines keletą rungtynių auksinių progų turėjo „Žalgirio“ rezultatyviausias žaidėjas Mathias Oyewusi, tačiau nigerietis abiejose rungtynėse prieš „Galatasaray“ susidūrė su sunkumais, kai reikėjo šansus išnaudoti. Pasak V. Čeburino, puolėjo talentas nekvestionuotinas, tačiau paskutinę atkarpą pripažino kaip sunkoką.

„Jis puikus žaidėjas ir susikuria savo progų, gauna puikių perdavimų iš komandos draugų. Džiugu, kad jis tų progų turi. Kalbėjome su Mathiasu, jis yra žaidėjas, kuris labai sunkiai dirba, labai stengiasi ir labai nori padaryti skirtumą rungtynėse, tačiau atsiranda trūkumų išpildyme, detalėse, tačiau esu įsitikinęs, kad jis nugalės šiuos sunkumus ir pradės mušti įvarčius taip, kaip jis iš tiesų gali“, – optimistiškai kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas.

Paprašytas įvardinti rytojaus mačo favoritą, treneris išsamaus komentaro neturėjo ir atsakė labai paprastai: „Favoritus sužinosime po rungtynių, kai matysime skaičiukus švieslentėje. Dabar nieko tikslaus negalima pasakyti.“

„Žalgiris“ ir „Hacken“ Vilniuje susikaus ketvirtadienį, o atsakomasis mačas lauks lygiai po savaitės Švedijoje.