Gargždų „Banga“ – Marijampolės „Sūduva“. Lapkričio 3 dieną, 18 val. Gargždai, Gargždų miesto stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:0, 1:0, 0:1.

35-ojo turo įžangoje – turnyro lentelės kaimynų dvikova Gargžduose.

Po poros laimėjimų rugsėjį „Banga“ patyrė tris nesėkmes iš eilės ir iš 6-osios pozicijos nusileido į 7-ąją. Davido Afonso treniruojama komanda turi 33 taškus ir nuo būsimų varžovų atsilieka 2 taškais. Praėjusiose rungtynėse su Vilniaus „Riteriais“ gargždiškiai buvo gerokai nukraujavę, tačiau šiuo atžvilgiu beveik dviejų savaičių pertrauka galėjo išeiti į naudą. „Banga“ tapo nerezultatyviausia pirmenybių ekipa, tačiau šiemet prieš marijampoliečius rungtyniauja sėkmingiau – pergalė namuose leistų perimti iniciatyvą lenktynėse dėl 6-osios vietos.

Ilgai laimėjimo skonio nejutusi „Sūduva“ po akistatų su abiem lyderiais atkarpomis gerą žaidimą pradėjo versti taškais. Per trejas rungtynes surinkti 7 taškai leido pakilti į 6-ąją poziciją bei, turint dėkingą tvarkaraštį, joje išsilaikyti iki sezono pabaigos. Lygiosios Gargžduose marijampoliečiams nebūtų pats blogiausias rezultatas, kadangi du artimiausi oponentai paskutiniajame ture grumsis su pirmojo trejeto klubais. Norėdamas pasiekti šį tikslą, vyr. treneris Dovydas Lastauskas galės verstis beveik optimalia sudėtimi.

Telšių „Džiugas“ – FA „Šiauliai“. Lapkričio 4 dieną, 13 val. Telšiai, „Ateities“ progimnazijos stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:2, 1:1, 0:3.

Žemaitijos sostinėje susigrums dvi kardinaliai skirtingus tikslus puoselėjančios komandos.

Džiugiečiai pergalės skonį jau yra pamiršę, tačiau dėl pastarosiomis savaitėmis iškovojamų lygiųjų vis dar laikosi 9-oje vietoje. Joao Prateso treniruojami futbolininkai per šešerias rungtynes yra pelnę vos vieną įvartį, maža to, dėl traumos ekipai nepadėjo statistiškai naudingiausias žaidėjas Motiejus Burba. Šeimininkai turės dar vieną netektį – dėl diskvalifikacijos nerungtyniaus krašto gynėjas Milanas Jezdimirovičius. Jei „Džiugas“ nugalės, o „Riteriai“ pralaimės – telšiškiai užsitikins 9-ąją poziciją.

Mindaugo Čepo kariauna pastarąja pergale džiaugėsi rugpjūčio pabaigoje – trejete vis dar sekasi išsilaikyti dėl poros Kauno rajono „Hegelmann“ klubo prastesnių dvikovų. Kita vertus, net ir su ryškiomis netektimis šiauliečiai dvikovose prieš lyderius atrasdavo savo vedlių. Šį sykį svečiams nepadės du svarbiausi vidurio gynėjai – Sigitas Olberkis bei Rokas Lekiatas. FA „Šiauliai“ ne kartą parodė, jog sugeba mobilizuotis sunkiose situacijose, tad iškovota pergalė ir oponentų kluptelėjimas leistų jau šeštadienį džiaugtis istorine bronza.

Kauno rajono „Hegelmann“ – Vilniaus „Žalgiris“. Lapkričio 4 dieną, 15 val. Kaunas, LFF Kauno treniruočių centro stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:1, 0:1, 0:4.

Mėlynai balti sieks pirmą kartą šiemet atimti taškus iš vicečempionų.

„Hegelmann“ futbolininkai derbyje net 0:4 nusileido „Kauno Žalgiriui“, patirdami ne tik vieną didžiausių pralaimėjimų „Optibet A lygoje“, bet ir apsunkindami savo šansus pakovoti dėl bronzos. Andriaus Skerlos kariaunos nuotaikos gali nemenkai priklausyti nuo pirmojo šeštadienio mačo Telšiuose, kadangi šiauliečių kluptelėjimas leistų laikytis lenktynėse iki paskutiniojo turo. Prieš vicečempionus „Hegelmann“ ekipa stos į kovą be diskvalifikuoto kairiojo krašto gynėjo Hugo Figueredo.

„Žalgiris“ jau prieš praėjusį susitikimą žinojo, kad neturi net teorinių šansų pakovoti dėl titulo, tačiau pirmame kėlinyje atrodė puikiai prieš FA „Šiauliai“. Tiesa, po pertraukos erdvės kiek atsivėrė ir žalgiriečiai paskui varžovus jau nespėdavo. Su komanda atsisveikino Mario Paveličius, tad dešiniajame krašte greičiausiai pamatysime Joelį Bopesu. Pozityvu tapo ir toks pats veržlus puolėjo Mathiaso Oyewusi žaidimas – jam tai bus puiki proga įsitvirtinti rezultatyviausių žaidėjų rikiuotėje dvikovoje prieš tiesioginį konkurentą.

Alytaus „Dainava“ – „Panevėžys“. Lapkričio 5 dieną, 15 val. Alytus, Alytaus miesto stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:0, 0:1, 0:2.

Naujieji Lietuvos čempionai baigs keturių iš eilės išvykų seriją.

Alytaus klubas per pastarąsias penkerias rungtynes iškovojo vos porą taškų, tačiau žemiau 8-osios vietos tikrai nenukris. „Dainava“ nuo artimiausių varžovų atsilieka 2 ir 4 taškais, aplenkti bent vieną iš oponentų bus sunku ir dėl nelengvo tvarkaraščio. Vis dėlto tai bus paskutinis dainaviečių susitikimas šiame sezone savo sirgalių akivaizdoje – Alytuje dzūkai skaitlingiau renka taškus. Namuose Sergejaus Kuznecovo treniruojama komanda iškovojo penkias pergales iš septynių.

„Panevėžys“ vis dar išlieka su vienu patirtu pralaimėjimu šiame sezone – trys pastarieji susitikimai su pirmojo penketo atstovais baigėsi lygiosiomis. Per likusius mačus vyr. treneris Gino Lettieri pakankamai nemažai rotuoja sudėtimi, dalis lyderių į kovą būna metami antrame kėlinyje. Praėjusioje dvikovoje išlyginamąjį įvartį pelnė puolėjas Nika Kačarava, tad galbūt kartvelą pirmą kartą pamatysime starto sudėtyje. G. Lettieri neleidžia komandai atsipalaiduoti – nesėkmės Alytuje gana sunku tikėtis.

Vilniaus „Riteriai“ – „Kauno Žalgiris“. Lapkričio 5 dieną, 17 val. 55 min. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:3, 1:1, 2:3.

Sekmadienio akistata iš LFF stadiono nuo 17 val. 30 min. bus transliuojama TV6 kanalu.

„Riteriai“ savo kraityje turi 22 taškus ir vis dar žengia paskutiniai. Vis dėlto per pastaruosius keturis mačus Matthew Silvos treniruojami futbolininkai surinko 7 taškus bei demonstruoja geresnį žaidimą puolime. Tiesa, dėl diskvalifikacijos dar kartą ekipai negalės padėti serbas Nikola Popovičius. Sostinės klubas jau anksčiau žinos rezultatą iš Telšių – susiklosčius palankiausiam scenarijui galima pakilti į 9-ąją vietą. Šeimininkus slėgs prastas šleifas, kadangi namuose šiemet yra pasiekta vos viena pergalė – tai įvyko balandį.

„Kauno Žalgiris“ su laikinuoju vyr. treneriu Nerijumi Mačiuliu per keturis mačus surinko net 10 taškų bei vis dar išlieka lenktynėse dėl bronzos. Sekmadienį žalgiriečiai į 3-iąją poziciją gali jau nepretenduoti, tačiau du laimėjimai leistų čempionatą užbaigti ketvirtiems. Visgi dviejų aukščiau turnyro lentelėje esančių varžovų kluptelėjimai yra gana tikėtini, tad nugalėjus Vilniuje galima išlaikyti šansus pakovoti net ir dėl trečiosios vietos. Praėjusiame mače „Kauno Žalgiris“ vertėsi be poros traumuotų žaidėjų – Andrejaus Karvackio ir Xabi Auzmendi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją