Apsauginiai šeštadienį Chožovo miesto stadione likus kelioms valandoms prieš rungtynes aptiko paketą. Jis buvo padėtas netoli svečių tribūnos ir pridengtas plonu žemės sluoksniu. Policijos laboratorijoje buvo nustatyta, kad tai – radijo bangomis valdomas sprogmuo su degikliu ir lengvai užsidegančia medžiaga.

Sulaikyti du policijai gerai žinomi jauni vyrai: 21-erių ir 23-ejų metų Chožovo „Rucho“ pseudosirgaliai. Jiems pateikti kaltinimai dėl pasiruošimo susprogdinti lengvai užsidegančias medžiagas – sakė Chožovo miesto policijos komendantūros atstovė spaudai Justyna Dziedzic.

Specialistų nuomone, sprogmuo galėjo ne tik sužeisti, bet ir nusinešti daugelio žmonių gyvybių. Chuliganams gresia iki 10 metų kalėjimo.

Chožovo stadioną planuojama uždaryti žiūrovams iki šio futbolo sezono pabaigos.

Tai pirmasis toks atvejis Lenkijos futbolo istorijoje, kai prieš futbolo aistruolius buvo planuojama panaudoti pavojingą sprogmenį. Iki šiol Lenkijos futbolo chuliganai apsiribodavo stadionų kėdžių laužymu ir tarpusavio muštynėmis.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)