S. Mikoliūno atpirkimo ožiu nevertė

Prieš pasaulio čempionato atrankos dvikovą Vilniuje žadėję daug dėmesio skirti atakoms šeimininkai savo plano stengėsi laikytis.

Iki 20 minutės būtent Lietuvos futbolininkai blykčiojo it dangus virš LFF stadiono, ieškodami galimybių smūgiuoti į varžovų vartus.

Tačiau jau dešimtmetį olimpine ramybe garsėjančios Graikijos rinktinės lietuvių atakos iš kantrybės neišvedė: šaltakraujiškai savo progų laukę svečiai pasinaudojo kone pirma pavojinga kontrataka, po kurios kairio gynėjo pozicijoje rungtyniavusį Saulių Mikoliūną aplenkęs Lazaros Christodoulopoulos smūgiu galva „sušaudė“ vartininką Emilijų Zubų.

„Dėl įvarčio nesiruošiu kaltinti tik vieno žaidėjo, tai buvo visos komandos klaida. Gal Mikai (S. Mikoliūnui – DELFI) pritrūko gynėjo patirties, jis akimis sekė kamuolį ir pametė varžovą sau už nugaros. Galbūt ir vartininko, žengusio keletą žingsnių iš vartų, elgesys suklaidino Miką“, – lemtingą rungtynių epizodą analizavo Cs. Laszlo.

Graikų maivymaisi sunervino

Pelnę įvartį graikai toliau neskubino įvykių ir antrame kėlinyje turėjo dar kelias puikias progas padidinti skirtumą.

Tačiau Cs. Laszlo ir savo auklėtinių žaidime įžvelgė progresą.

„Ne tik gynėmės, bet ir kūrėme atakas. Po keitimų išleidus jaunus žaidėjus – Artūrą Žulpą ir Tadą Eliošių – kilo šiokia tokia sumaištis, graikams atsirado progų, bet naujų veidų pasirodymas buvo svarbus komandos ateičiai. Jei lygintume dvi komandas, graikai žaidė protingiau. Sveikinu juos su pergale, nors lygiosios būtų dėsningesnis rezultatas. Mano žaidėjai galėjo išeiti iš aikštės iškėlę galvas“, – dėstė Cs. Laszlo.

Treneris taip pat papriekaištavo varžovams dėl dažnų žaidimo stabdymų.

„Manau, teisėjas turėjo pridėti dešimt minučių dėl šou, kuris vyko aikštėje. Kita vertus, tai – patirtis, dalis žaidimo. Graikams jaučiu pagarbą, nes tai – labai patyrusi komanda. Manau, jei neįvyks didelių staigmenų, jie užims antrą vietą grupėje – vis dėlto individualiai bosniai yra stipresni už juos“, – samprotavo specialistas.

Toliau ieškos puolėjų

Tuo tarpu savo komandai Cs. Laszlo dabar kelia tikslą atrankos turnyrą baigti trečioje vietoje. Anot trenerio, dar svarbiau – toliau ieškoti žaidėjų, galinčių sustiprinti rinktinę, ypač – puolėjų grandį.

„Varžovų vartams turėtume kelti daugiau grėsmės. Vis dėlto viskam savas laikas. Prisiminkite: anksčiau Deivydas Matulevičius buvo niekas, o dabar yra pagrindinis rinktinės puolėjas. Norėčiau surasti antrą tokį Matulevičių, kuris suteiktų komandai daugiau taktinės įvairovės“, – kalbėjo vengras.

Priminus, kad treneris pats nusprendė nekviesti į rinktinę ilgamečio jos kapitono Tomo Danilevičiaus, Cs. Laszlo siūlė atgal nebesigręžioti.

„Jo nepamiršome, jis dar turės galimybių būti su mumis. Bet man pakankamai geras puolėjas yra ir T. Eliošius, tik dėl ankstesnės traumos jam trūko fizinio pasirengimo. Be to, mano sąraše dar yra Lukas Spalvis, kuris šįkart žaidė jaunimo rinktinėje“, – sakė Lietuvos rinktinės strategas.

Graikai savo planą įvykdė

Tuo tarpu Graikijos komandos vyriausiasis treneris Fernando Santosas po rungtynių ramiai konstatavo, jog jo auklėtiniai įvykdė savo tikslą ir iš Vilniaus išsiveš tris taškus. Portugalo nuomone, kitaip baigtis mačas nė negalėjo.

„Rungtynės vyko kaip planuota. Žinojome, kad lietuviai yra geros fizinės formos, nes Lietuvoje dabar vidurys sezono, tuo tarpu daugumai mūsų žaidėjų nacionaliniai čempionatai jau yra pasibaigę. Natūralu, kad po 20 ar 25 minučių buvome labiau pavargę.

Po pertraukos lietuviai bandė spausti, lyginti rezultatą, bet mano ekipa reagavo tinkamai. Manau, tikrų progų įvarčiui varžovai neturėjo“, – akistatą apibendrino F. Santosas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)