D. Maradonai artimi šaltiniai pranešė, kad futbolo žvaigždei yra atliekami išsamūs sveikatos tyrimai siekiant išsiaiškinti, dėl kokių priežasčių paskutinėmis dienomis nusilpo organizmas.

D. Maradona viešumoje paskutinį kartą matytas būtent per savo 60-ąjį gimtadienį. La Platos „Gimnasia y Esgrima“ komandą treniruojantį argentinietį prieš rungtynes pasveikino jo klubas, tačiau jau tuomet legenda atrodė prastai, be energijos, sunkiai vaikščiojo. Stadioną jis paliko iš karto po pasveikinimo ir rungtynėse nedalyvavo.

„Situacija nėra labai sudėtinga, tačiau prasta sveikata susilpnino Diego kūną. Artimiausiomis dienomis apie jo sveikatą turėtume sužinoti daugiau“, – Argentinos žiniasklaidai teigė asmeninis D. Maradonos gydytojas Leopoldo Luque. Pasak jo, garsenybė nejaučia koronavirusui būdingų simptomų, tačiau anot Argentinos žiniasklaidos, praėjusią savaitę D. Maradona turėjo trumpą kontaktą su šia liga užsikrėtusiu asmeniu.

Primename, kad Argentinoje sudievintas D. Maradona futbolą profesionaliai žaidė beveik dvidešimtmetį nuo 1976-ųjų.

Su Argentinos rinktine jis 1986-aisiais tapo pasaulio čempionu, atstovaudamas „Napoli“ komandai Italijoje du sykius iškovojo „Serie A“ čempiono titulą, sykį – UEFA taurę. Problemų dėl narkotikų vartojimo turėjęs argentinietis vėliau pradėjo periodiškai nutrūkstančią trenerio karjerą, šiuo metu dirba gimtinėje, aukščiausioje šalies lygoje žaidžiančiame klube.

Pažymėtina, kad Argentina patenka į labiausiai koronaviruso paveiktų šalių dešimtuką pasaulyje. Nuo pandemijos pradžios šioje Pietų Amerikos šalyje virusu užsikrėtė daugiau nei 1 mln. 100 tūkst. žmonių, mirė daugiau nei 31 tūkst. asmenų. Be to, lyginant su kitomis paveiktomis valstybėmis, Argentinoje yra atliekamas labai nedidelis koronaviruso testų kiekis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)