Naujuoju portugalų treneriu tapo pasaulio čempionate su Belgijos rinktine grupės etapo neįveikęs ispanas Roberto Martinezas.

„Auksine“ vadintą, tačiau jokio ryškaus titulo taip ir neiškovojusią Belgijos ekipą šis specialistas treniravo nuo 2016-ųjų.

Pristatymo spaudos konferencijoje 49-erių R. Martinezas buvo paklaustas apie garsiausio visų laikų Portugalijos futbolininko Cristiano Ronaldo likimą rinktinėje.

Europos klubinį futbolą palikęs ir žaisti į Saudo Aabiją persikėlęs 37-erių C. Ronaldo pasaulio čempionate Katare nerado savo vietos, tačiau su nacionaline rinktine oficialiai dar neatsisveikino.

Anot R. Martinezo, jis „sieks suformuoti pajėgiausią įmanomą sudėtį 2024-jų Europos čempionatui, o C. Ronaldo taip pat bus rinktinės kandidatų sąraše.“

„19 metų rinktinei atidavęs futbolininkas nusipelno pagarbos. Tačiau jis yra lygus su visais – jau nuo rytojaus pradėsiu savo darbus, vertinsiu visų kandidatų galimybes. Tarp jų yra ir Cristiano, jam tikrai neužtrenkiamos durys ir galimybė bus suteikta. Aš nesu treneris, kuris sprendimus priima kabinetuose – aš vertinu žaidėjų norą ir galimybes ant vejos“, – kalbėjo R. Martinezas.

Futbolo specialistas iš Ispanijos su rinktinėmis dirba pastaruosius septynerius metus. Anksčiau jis dirbo Anglijoje, o paskutinis jo treniruotas klubas buvo Liverpulio „Everton“.

Su Portugalijos rinktine atsisveikinęs F. Santosas nacionalinę šalies ekipą treniravo nuo 2014-ųjų

2016-aisiais Portugalija tapo Europos čempione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją