A lyga nurodo, jog gyvai tribūnose akistatą stebėjo apie 1500 žiūrovų, iš jų virš 100 sirgalių atlydėjo „Žalgirio“ ekipą iš Vilniaus.

Svečių gerbėjai įsikūrė viename iš šoninių sektorių kitapus centrinių tribūnų.

Antrą vietą užimantis „Žalgiris“ galėjo griebtis už šiaudo kovoje dėl titulo ir išsaugoti minimalias galimybes apginti čempionų trofėjų, tačiau jau 12 minutę svečius į nokdauną siuntė gynėjas iš Latvijos Kasparas Dubra, po kampinio pasižymėjęs smūgiu galva.

Pirmosios rungtynių dalies pabaigoje kamuolys suspurdėjo ir „Panevėžio“ ekipos vartų tinkle, tačiau „Žalgirio“ sirgalių nusivylimui, Nassimas Hnidas atsidūrė nuošalėje.

85-ąją minutę tašką šiose rungtynėse ir šiame „Optibet A lygos“ čempionate po Jeffrey Sarpongo perdavimo padėjo Chafikas Tigroudj – 2:0.

Toks rezultatas iš esmės garantuoja Panevėžio klubui istorinį klubui titulą: jam per likusias penkerias rungtynes pakanka iškovoti bent tašką.

Po dvikovos stadioną valdantis Panevėžio Kūno kultūros ir sporto centras priverstas skaičiuoti patirtą žalą: „Žalgirio“ pajėgų svečių tribūnoje neatlaikė dalis kėdžių.

„Prieš šį mačą tvarką užtikrino ir gausesnės apsaugos,ir policijos pajėgos. Kažkokių incidentų nemačiau, laimei, be muštynių. Nebent policija ką nors fiksavo už stadiono ribų.

Kažkur apie 500 eurų nuostolis. Dar atidžiau įvertinsime žalą, bet manau, apie 15 kėdžių keisti reikės.

Jau rungtynių metu matėsi nulaužti kėdžių atlošai. Šiaip pačios jos lūžti negalėjo, metalu pritvirtintos prie tribūnos konstrukcijų. Svečiai gerai pasistengė“, – kalbėjo ilgametis PKKSC vadovas Saulius Raziūnas.

„Svečių buvo nemažai, jų tas kampinis sektorius praktiškai užpildytas.

Jų neskaičiavau, bet pagal kiekį, sakykime, nuostoliai dar pakankamai nedideli“, – juokavo S. Raziūnas.

Rungtynių šeimininkas – „Panevėžio“ klubas, tad jis atsakingas už nuostolius.

„Su klubu esame sudarę nuomos sutartį, FK „Panevėžys“ turėtų kreiptis į federaciją ar tiesiai į Vilniaus „Žalgirį“. Anksčiau ar vėliau nuostoliai turės būti kompensuojami“, – teigė S. Raziūnas.

Anot jo, šiemet tai pirmas atvejis, kuomet svečių sirgaliai pridaro žalos „Aukštaitijos“ stadione.

„Dirbu čia eilę metų, paprastai čia pasišiukšlindavo arba Klaipėdos „Atlanto“, arba „Žalgirio“ gerbėjai.

„Atlanto“ seniai nebėra, liko Vilniaus klubo aistruoliai“, – pridūrė PKKSC vadovas.

FK „Panevėžio“ klubo direktorius Bronius Vaitiekūnas taip pat yra girdėjęs apie svečių padarytą žalą, tačiau kol kas dar nėra sulaukęs sporto centro ataskaitos apie sekmadienio nuostolius.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)