Lietuvos futbolo federacija (LFF) ketvirtadienį mažiausiai dviem savaitėms sustabdė visus renginius ir varžybas, tačiau teisėjų švilpukai penktadienį dar tebeaidėjo po pat jos langais.

Jos virto savotiška išimtimi iš taisyklės, nes po ketvirtadienio Vyriausybės sprendimo artimiausias dvi savaites riboti viešuosius renginius šalyje sustojo didžioji dalis įvairių sporto šakų pirmenybių.

Visgi, organizatoriai po pirmosios turnyro dienos šeštadienį neberizikavo ir vaikų turnyrą atšaukė.

„Apskritai nebūtume pradėję, bet nemažai užsienio komandų atvyko ketvirtadienį ryte, o Vyriausybė savo nurodymus paskelbė ketvirtadienį popiet.

Jeigu tai būtų padarę, tarkime, bent trečiadienį, apie jokį turnyrą nė kalbos nebebūtų“, – „Delfi“ penktadienį teisinosi „Ateities“ mokyklos sporto direktorius Dainius Gudaitis.

Anot jo, tam, kad atvykusių ekipų vaikai savaitgalį tuščiai nesibastytų po Vilnių, nuspręsta varžybas rengti atsižvelgiant į Vyriausybės nurodytus saugumo reikalavimus. Dėl to turnyras iš „Sportimos“ maniežo perkeltas į atvirą erdvę – LFF stadioną.

Primename, kad Vyriausybė ketvirtadienio nutarimais neapsiribojo ir šeštadienį priėmė sprendimą visoje šalyje įvesti karantiną, kuris įsigalios nuo pirmadienio.

Gyventojai raginami dirbti iš namų, uždaromi barai, restoranai, draudžiamas išvykimas iš Lietuvos teritorijos. Veikti liks tik maisto prekių parduotuvės, vaistinės, būtinąją pagalbą teiks gydymo įstaigos, visus kitus procesus prašoma atlikti nuotoliniu būdu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)