Pasak LFF sąžiningo žaidimo pareigūno Gerhardo Dunausko, žaidėjai, įtariami tyčia nesistengę grumtis aikštėje, buvo nustatyti ekspertų grupei išnagrinėjus mačo vaizdo įrašą.

„Vaizdo analizės rezultatai visiškai sutapo su UEFA raportu, kurį gavome po rungtynių tarp „Kruojos“ ir „Sūduvos“, – DELFI teigė G. Dunauskas.

Įtariamųjų pavardžių jis nenorėjo atskleisti, bet jos turėtų paaiškėti ketvirtadienį, kuomet į posėdį rinksis LFF drausmės komitetas. Pastarajam siūloma futbolininkus laikinai suspenduoti.

Tuo tarpu kokią informaciją pavyko surinkti iš apklausose dalyvavusių „Kruojos“ atstovų, G. Dunauskas nekomentavo.

Tyrėjų klausimų antradienį sulaukė klubo direktorius Emilis Junevičius, administratorius Mantas Tarabilda, treneriai Divaldo Alvešas ir Aidas Dambrauskas, komandos kapitonas Ričardas Beniušis.

Primename, kad praėjusią savaitę „Kruojos“ vadovai paskelbė patys nuo pareigų nušalinę ekipos vyriausiąjį trenerį iš Portugalijos D. Alvešą.

Toks sprendimas priimtas po „Kruojos“ pralaimėjimo Marijampolėje rezultatu 0:3. Vaikiškai gynyboje klydę svečiai leido „Sūduvos“ atstovams mušti iš patogių padėčių – skirtumas galėjo būti žymiai didesnis jei ne netikslūs marijampoliečių smūgiai.

Ypač neužtikrintai rungtyniavo „Kruojos“ gynybos grandies atstovai: vartininkas iš Portugalijos Felipe Gomesas, gynėjai ukrainietis Maksimas Adamenka, prie komandos ką tik prisijungęs nigerietis Prince'as Etuwe, Valdas Pocevičius.

„Žmonės nekvaili, turi akis. Manau, tas dalykas taip lengvai nepraeis“, – po rungtynių pasipiktinęs savo paties ekipos žaidimu, DELFI teigė puolėjas R. Beniušis.

„Kruojos“ klubo pavadinimas jau ne vienerius metus išnyra į dienos šviesą prasisklaidžius lažybų skandalų dūmams.

2013 metų pabaigoje Estijos prokuratūra demaskavo tarptautinę grupuotę, manipuliavusią rungtynių rezultatais ne tik Estijos čempionate, UEFA Europos lygoje, bet ir Lietuvos A lygoje.

Bylos duomenimis, nusikaltėliai 2011-aisiais surežisavo „Kruojos“ nesėkmę prieš „Kauną“ rezultatu 0:4.

Įtarimų sukėlė ir A lygos dvikova 2013 metais, kuomet „Kruoją“ tokiu pačiu santykiu sutriuškino Vilniaus „Žalgiris“. Po mačo lažybų tarpininkus visame pasaulyje stebinti „Sportradar“ agentūra pranešė apie neadekvačiai dideles sumas, statytas už tokią rungtynių baigtį Azijos lažybų kontorose.

Prieš šio sezono pradžią LFF, motyvuodama sutartų rungtynių prevencija, neleido Pakruojo klubui registruoti trijų žaidėjų: Ryčio Piloto, Tomo Salamanavičiaus ir Dominyko Galkevičiaus. Tiesa, dviem pastariesiems draudimas vėliau panaikintas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)