Fiasko – taip Švedijos čempionų pasirodymą prieš svečius iš Lietuvos įvertino švedų portalai „Aftonbladet“ ir „Expressen“.

„Žalgiris“ laimėjo 3:0 ir „Malmo“ nė nebuvo arti to, jog patektų į kitą etapą, komanda po rungynių buvo nušvilpta savų sirgalių. Malmės ekipa dar gali patekti į Europos lygą“, – pažymi portalas Aftonbladet.se.

„Spaudimas visada yra šalia ir Malmėje nuolat žaidžiame dėl čempionų titulo bei galimybės dalyvauti geriausiame turnyre. Dabar esame sustabdyti“, – Aftonbladet cituoja 36-erių puolėją Olą Toivoneną.

Publikacijoje pažymima, jog nors „Malmo“ aikštėje dominavo pirmą pusvalandį, tačiau vienintelę realią progą 34 min. sukūrė „Žalgiris“. Po greitos atakos Mathias Oyewusi iššoko vienas prieš vartininką Johaną Dahliną ir jį nuginklavo.

Antrą smūgį šeimininkai sugėrė po pertraukos: 52 min. Renanas Oliveira iš trijų metrų nesunkiai pelnė antrą įvartį – 2:0.

„Namų komandai taip ir nepavyko pasižymėti, o likus 15 minučių jei ir buvo kruopelė vilties, kapitonas Andersas Christiansenas pasirūpino, kad ir ji dingtų. Jis užsidirbo antrą geltoną kortelę ir galėjo stebėti rūbinėje, kaip it dūmas išsisklaido „Malmo“ Čempionų lygos sapnas“, – rašo Aftonbladet.

Malmės ekipos kapitonas pripažino, jog antrą geltoną kortelę lėmė emocijos.

„Žinoma, tai buvo kvaila. Jaučiau nusivylimą, kaip ir visi kiti. Kartais sunku suvaldyti emocijas. Antros geltonos kortelės atveju patekau į varžovų spąstus, jų žaidėjas krito lyg negyvas. Dabar negalėsiu žaisti Europos lygos atrankoje“, – Expressen.se portalui kalbėjo kapitonas.

Po dvikovos vietos sirgaliai triukšmingu švilpimu „atsidėkojo“ savo komandai už pasirodymą namuose.

„Nesitikėjome, jog po pralaimėjimo sirgaliai mums plos. Manote, jog „ant popieriaus“ Lietuvos, Islandijos ar Suomijos komandas tiesiog privaloma įveikti, tačiau šiuose atrankos turuose tokie maži skirtumai“, – kalbėjo „Malmo“ kapitonas.

„Vienas sunkesnių vakarų. Deja, per 180 minučių pralaimėjome geresnei komandai. Varžovai geriau darė tai, ką turėjo daryti, skirtingai nei mes.

Jie („Žalgiris“) nepaprastai geri taktiškai, labai gera 5-ių gynėjų linija. Kovose Europoje negauname 20-es progų ir leidome praleisti tris įvarčius“, – teigė „Malmo“ kapitonas.

"Malmo" ir "Žalgirio" rungtynių statistika

Po dvikovos iš tribūnų pasigirdo raginimai atsistatydinti strategui Milošui Milojevičiui.

„Jie turi teisę, nusipirko bilietus, šaukia tai, ko nenoriu girdėti, bet šis klausimas ne man, o klubo vadovybei“, – Expressen.se cituoja serbą.

„Nesidžiaugiu, jie turi teisę rėkti, ką nori, aš tą suprantu, bet sprendžia klubo valdyba, o ne aš. Aš savęs nestačiau į tokią padėtį“, – teigė M. Milojevičius. Jis sulaukė klausimo, ar dar kitose rungtynėse tikisi vadovauti komandai.

„Šiuo metu treneris aš, dirbu 24 val. per parą, jei reikia manęs“, – teigė „Malmo“ vedlys.

Puolėjas O. Toivonenas buvo paklaustas, ar dar tiki strategu. „Šiuo metu apie tai negalvoju“, – neišsiplėtė „Malmo“ veteranas.

„Malmo“ pasirodymą Europoje tęs Europos lygos atrankoje, kurios trečiame etape grumsis su Liuksemburgo atstovu „Dudelange“.

Rungtynių santrauka:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją