Visgi nuo vejos pakilęs iranietis tęsė dvikovą, bet neilgam.

Netrukus akivaizdžiai skausmą kęsdamas vartininkas pasiprašė keitimo ir prigulė ant vejos.

Su neštuvais atskubėjęs personalas išnešė sužalotą A. Beiranvandą, vietoj jo į aikštę žengė atsarginis vartininkas Hosseinas Hosseini.

Po šio epizodo futbolo ekspertai vieningai stebėjosi, kodėl iškart nebuvo pakeistas sužalotas vartų sargas ir jam leista tęsti rungtynes.

„Maniau, kad tai pokštas“, – BBC eteryje stebėjosi buvęs Anglijos rinktinės saugas Jermaine'as Jenasas.

„Dabar 2022-ieji. Ir mes daug diskutuojame apie smegenų sukrėtimo protokolus. Būtent tokiems atvejams jie ir yra sudaryti. Tai nėra gerai“, – tvirtino futbolo ekspertas.

„Jis neturėjo likti aikštėje. Atrodė, tarsi jis būtų priverstas čia tęsti rungtynes. Tai nepriimtina, nesvarbu, kad jis yra brangus (Irano strategui) Carlosui Queirozui“, – tęsė buvęs rinktinės narys.

Įdomu tai, kad Anglijos rinktinės gynėjas Harry Maguire'as nedelsiant buvo pakeistas antrame kėlinyje po susidūrimo, kuomet jam buvo įtartas smegenų sukrėtimas.

Galutinė atsakomybė už smegenų sukrėtimo diagnozę atitenka komandos gydytojui ir FIFA viliasi, kad visos komandos veiks taip, jog tai būtų naudinga žaidėjams ir jų sveikatai.

Tai pirmas kartas pasaulio čempionate, kai be penkių standartinių keitimų galimas keitimas įtariant smegenų sukrėtimą.

Siekiant užtikrinti geresnę žaidėjų sveikatos apsaugą, buvo įdiegta keletas naujovių įskaitant ir nepriklausomus medicinos vertintojus rungtynių metu, kurių užduotis pastebėti ir įvertinti galimą smegenų sukrėtimą.

Buvęs Anglijos rinktinės puolėjas, BBC ekspertas Alanas Sheareris įsitikinęs: vartininkas po susidūrimo nebuvo tinkamos būklės, jog galėtų tęsti dvikovą.

„Niekada nesulauksite, kad žaidėjas sakytų norintis palikti aikštę. Jis sakys, jog jam viskas gerai.

Akivaizdu, kad jam nebuvo gerai. Juk buvo medicinos patarėjas tribūnose, kuris peržiūrėjo susidūrimo akimirkas ir galėjo patarti aikštėje esantiems medikams. Tai ką jis veikė?“, – retoriškai klausė A. Sheareris.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją