Pirmoje pasaulio futbolo čempionato C grupės dvikovoje Saudo Arabija pribloškė Lionelio Messi vedamus Pietų Amerikos čempionus 2:1.

„Žaliaisiais sakalais“ pravardžiuojama komanda ne tik pirmąsyk istorijoje pranoko argentiniečius, bet ir nutraukė trejus metus trukusią jų 36-erių nepralaimėtų rungtynių seriją.

Nenuostabu, jog po tokios pergalės nugalėtojai rūbinėje šventė pamiršę bet kokį musulmonišką santūrumą: dainavo, glebėsčiavosi, šokinėjo ant stalo, laistė vienas kitą vandeniu.


Tačiau po dramatiškos rungtynių pabaigos prabėgus kelioms valandoms komandos džiaugsmą prigesino naujienos iš ligoninės Dohoje, į kurią buvo išvežtas gynėjas Yasseras Al Shahrani – šiam mačas baigėsi anksčiau laiko.

Ekipos vartininkas Mohammedas Al Owaisas atrėmė 5 iš 6 varžovų smūgių į vartų plotą ir buvo pripažintas geriausiu susitikimo žaidėju, bet jau per pridėtą antro kėlinio laiką siekdamas kamuolio netyčia keliu nokautavo komandos draugą.

Šiurpų smūgį praleidusį 30-metį futbolininką iš karto apspito medikai, kiek vėliau jis buvo išgabentas iš aikštės neštuvais.


Nors pats Y. Al Shahrani ramino aplinkinius rodydamas, kad yra sąmoningas, vis dėlto žaidėjas nukentėjo smarkiai.

Nepatvirtintais duomenimis, Rijado „Al Hilal“ klubo atstovui lūžo žandikaulis ir kiti veido kaulai, dėl vidinio kraujavimo jam reikalinga operacija, tad čempionatas futbolininkui – baigtas.

Tai buvo ne vienintelė netektis prancūzo Herve Renardo treniruojamoje komandoje: pirmo kėlinio pabaigoje dėl kojos traumos aikštę palikti teko ir kapitonui Salmanui Al Farajui. Vėliau pranešta, jog šis taip pat nebegalės padėti tautiečiams Katare.

Kitas rungtynes Saudo Arabija šeštadienį žais su Lenkija.

Tuo metu Argentinai taisyti šlyjančius reikalus teks antro turo dvikovoje su Meksika.

„Mums tai – labai didelis smūgis, nesitikėjome tokio starto. Jau seniai nebuvome tokioje padėtyje. Bet niekas nenutinka be priežasties. Neturime pasiteisinimų, reikia galvoti apie tai, kas mūsų dabar laukia priešakyje. Būsime vieningesni nei kada nors anksčiau“, – nepasiduoti žadėjo komandos kapitonas L. Messi.

Bent šiokia tokia paguoda vienintelio Argentinos įvarčio autoriui galėtų būti faktas, jog rezultatyviausių visų laikų pasaulio čempionatų žaidėjų rikiuotėje 35-erių veteranas prisivijo savo nuolatinį konkurentą iš Portugalijos Cristiano Ronaldo – abu dabar yra pelnę po 7 įvarčius.

Beje, antradienio Argentinos fiasko savotiškų reakcijų susilaukė Rusijoje, sekančioje pasaulio čempionato įvykius iš šono – dėl karo Ukrainoje rusai buvo pašalinti iš pirmenybių atrankos.

Oficiali Rusijos rinktinės paskyra „Telegram“ tinkle pasidalino praėjusio čempionato rungtynių su Saudo Arabija gražiausiais epizodais, pridūrusi prierašą „laikas bėga“.

Mat tą patį priešininką 2018 metais turnyro atidarymo dvikovoje namuose žaidę rusai sutriuškino 5:0.

„Mulkiai! Pasisekė, kad Rusija nedalyvauja. Bijau įsivaizduoti, kas tuomet būtų“, – socialiniame tinkle ironizavo buvęs Rusijos rinktinės saugas Vladimiras Bistrovas.

Saudo Arabijos ir Argentinos susitikimo santrauką galite pasižiūrėti čia.

Kitose antradienio C grupės rungtynėse Lenkija ir Meksika išsiskyrė be įvarčių.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)