Pirmame kėlinyje žaidimas atrodė gana apylygis, o pirmą realią progą pasižymėti turėjo žalgirietis Jurijus Kendyšas, tačiau vienas prieš vartus atsidūręs saugas nesugebėjo kamuolio nukreipti į svečių vartus.

36-ąją minutę žalgiriečių gynybą sugebėjo pralaužti Švedijos čempionų klube debiutavęs Srjdanas Hrstičius. 20-metis serbas pirmas suskubo prie kamuolio po pavojingo komandos draugo smūgio iš toli bei užtikrintai nuginklavo Edviną Gertmoną.

Tai leido „Hacken“ po pirmo kėlinio pirmauti minimaliu pranašumu.

„Džiaugiuosi pirmu kėliniu. Patiko tai, kad komanda į rungtynes žengė ramiai. Gerai kontroliavome kamuolį, gynyba nebraškėjo. Pasitaikė kelios situacijos, kur mūsų vidurio gynėjai paliko šiek tiek per didelius tarpus aikštėje, kuriais vilniečiai galėjo naudotis. Bendrai kalbant, džiaugiuosi žaidėjų kantrumu, solidžia kamuolio kontrole“, – kalbėjo Peras Mathias Hogmo.

Antrame kėlinyje Geteborgo klubas demonstravo savo kokybę. Puiki kamuolio kontrolė, tikslūs perdavimai – viskas, ką treneris norėtų matyti iš savo komandos.

Dar dvi puikiai išnaudotos progos palengva laidojo „Žalgirio“ viltis namuose pasiekti teigiamą rezultatą.

Santykį 85-ą min. sušvelnino gynėjas Nassimas Hnidas.

„Antras kėlinys taip pat buvo geras. Žaidėme labai protingai, geri sprendimai tiek gynyboje, tiek puolime. Prie varžovų vartų radome daug vietos, puolėjai nebijojo aštriai veržtis ar smūgiuoti gavus tinkamą progą.

Labai džiugu, jog galėjo žaisti ką tik prie komandos prisijungęs Srdjanas Hrstičius, jis puikiai realizavo savo šansus mušdamas du įvarčius ir sukurdamas progą trečiajam“, – gyrė švedas 20-ies naujoką, kuris beveik prieš dvi savaites dar rungtyniavo Serbijos lygoje, Suboticos „Spartak“ ekipoje.

Po netikėto „Hacken“ pralaimėjimo pusiau mėgėjų atstovaujamai Farerų salų čempionei Klaksviko „IF“ komandai, švedų klubas sulaukė daug kritikos iš vietos žiniasklaidos.

Panašu, „Hacken“ išvadas padarė.

„Man labai patiko, jog komanda sužaidė puikias, stabilias 94-ias minutes futbolo. Atrodėme kaip tikra Europos turnyrų lygio komanda. Aišku, tai buvo sunkios rungtynės prieš gerą varžovą ir mes čia padarėme tik pusę darbo.

Namuose atsakomosios rungtynės bus visai kitokios, prieš kurias mes ruošimės taip pat nuodugniai“, – užtikrintai kalbėjo „Hacken“ vairininkas.

Atsakomosios UEFA Europos lygos trečio atrankos etapo rungtynės po savaitės rugpjūčio 17-ąją vyks Geteborge.

Poros nugalėtojai automatiškai užsitikrins vietą UEFA Konferencijų lygos grupių etape ir dar galės pakovoti dėl patekimo į Europos lygą su „Aberdeen“ klubu iš Škotijos.

Pralaimėjusi ekipa kovas tęs paskutiniame Konferencijų lygos atrankos etape, kurio burtai lėmė dvikovą su „Hamrun Spartans“ (Malta) ir Budapešto „Ferencvaros“ (Vengrija) poros nugalėtojais.

„Ferencvaros“ komandą žalgiriečiai sutiko 2021 metais Čempionų lygos atrankoje ir tuomet dukart varžovams nusileido (0:2, 1:3).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją