Nors Škotija paskutinį sykį pasaulio čempionate žaidė dar 1998-aisiais, šiuo metu G. Strachano auklėtinių užimama 44-oji vieta škotus tiesiog įpareigojo įveikti kuklią 117 vietą planetos reitinge užimančią Lietuvą ir apskritai pretenduoti į pasaulio čempionato kelialapį šiame atrankos cikle.

Tuo įsitikinusi dauguma britų žurnalistų, po lygiosiomis pasibaigusio mačo „Hampden Park“ stadione pradėjusių kalbėti apie tai, kad svajonė prasibrauti į 2018-ųjų planetos pirmenybes Rusijoje pradeda žlugti.

„Grupė pajėgi. Čia ir Anglija, ir Slovakija, ir Slovėnija. Ir jeigu mes barstome taškus namų rungtynėse su Lietuva, ko galime tikėtis? Dabar esame priversti namuose laimėti visas likusias rungtynes, bet ar tai realu?“, – retoriškai klausia dailyrecord.co.uk.

„Rungtynės buvo tokios, kad Lietuva namo vos neišsivežė žudikiškos pergalės. Po praleisto įvarčio ir G. Strachano, ir stadione susirinkusių žiūrovų akyse buvo galima išvysti baimę.

Taip, kai Jamesas McArthuras rungtynių pabaigoje išlygino rezultatą, baimę pakeitė ovacijos, lietuviai puolė į paniką, bet galutinis rezultatas nieko gero nežada. Situacija po tokio rezultato labai komplikuojasi, o svajonė apie kelionę į Rusiją tolsta, – konstatuoja „Mail Online“ žurnalistas Fraseris Mackie. – G. Strachanui spaudimas didėja, buvo tikimasi tikrai ne to“.

„Jei rungtynėse su Slovakija nepavyks laimėti, G. Strachanui tai gali būti paskutinis mačas prie komandos vairo. Ką treneris sakė po rungtynių? Kad antrasis kėlinys buvo vienas geriausių jo komandai? Nerimta – jeigu F. Černychas būtų įmušęs ir antrą sykį, įdomu ką būtų sakęs treneris tada?“, – rašo „The Guardian“ žurnalistas Ewanas Murray.

„Lietuva žaidė drąsiai ir stabiliai, demonstravo pasitikėjimą. Varžovai drąsiai oponavo Škotijai, kurios žaidimas neįtikino. Neįtikino nei trenerio pasirinkta sudėtis, nei, juo labiau, rezultatas“, – priduriama kitoje „The Guardian“ publikacijoje.

Įdomu tai, kad po Glazge lygiosiomis pasibaigusio mačo netikėtų simpatijų Edgaro Jankausko auklėtiniai sulaukė tolimojoje Čilėje, kur taip pat aktyviai sekama Europoje vykstanti kvalifikacija į pasaulio čempionatą.

Sėkmingas lietuvių žaidimas Glazge įvardijamas kaip vienas iš didesnių pastarojo savaitgalio netikėtumų.

„Kukli Lietuvos rinktinė pademonstravo netikėtai drąsų ir kokybišką žaidimą. Lietuviai buvo visiškai greta istorinės pergalės Glazge, kur jiems iki šiol nepavyko laimėti nė karto istorijoje, tačiau škotai mačo pabaigoje sugebėjo išsigelbėti. Nepaisant to, Lietuva lygiąsias Škotijoje gali laikyti labai pozityviu rezultatu“, – konstatuoja Čilės futbolo portalas prensafutbol.cl.

Anot čiliečių, būtent lietuviai ir sukūrė vieną iš efektingiausių rungtynių epizodų, pasibaigusių F. Černycho įvarčiu.

„Nors rungtynes kontroliavo šeimininkų rinktinė, vienas gražiausių ir netikėčiausių momentų tapo puikus Vykinto Slivkos ir Fiodoro Čenycho epizodas, pasibaigęs puikiu įvarčiu į škotų vartus“, – pažymi čiliečiai.

Antradienį, spalio 11 d., Lietuvos futbolininkai Vilniaus LFF stadione susitiks su Maltos atstovais. Tuo metu škotų tą pačią dieną laukia sudėtingas išvykos mačas su Slovakija, kuri iki šiol nėra iškovojusi nė vieno taško.

F grupės turnyro lentelė:

1.Anglija22003:06
2.Škotija21106:24
3.Slovėnija21103:24
4.Lietuva20203:32
5.Slovakija20020:20
6.Malta20021:70

Atrankos į 2018 m. pasaulio čempionatą, kuris vyks Rusijoje, Europos zonoje kovoja 52-ejų šalių rinktinės, suskirstytos į devynias grupes. Jose triumfavusios komandos iškovos tiesioginius kelialapius į finalinį etapą, o aštuonios geriausios antrąsias vietas užėmusios ekipos pateks į atkrintamąsias varžybas, kuriose bus išaiškintos dar keturių bilietų savininkės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)