Romos „Stadio Olimpico“ vykusiose E grupės rungtynėse tarp vietos „Lazio“ ir Madrido „Atletico“ futbolininkų stebuklą sukūrė šeimininkų vartininkas Ivanas Provedelis.

Po pirmo kėlinio viduryje Pablo Barrioso pelnyto įvarčio svečiai pirmavo iki pat 90+4 minutės. Būtent tada 94-uoju numeriu pažymėtą aprangą vilkintis I. Provedelis po užsitęsusio kampinio standarto atsiliepė į aštrų Luiso Alberto perdavimą ir tiksliu smūgiu galva išplėšė lygiąsias – 1:1.

Tokiu būdu „Lazio“ vartų sargas tapo tik antruoju šios pozicijos žaidėju per visą UEFA Čempionų lygos istoriją, įmušusiu įvarčiu iš žaidimo.

Pirmajam tai dar 2009-aisiais pavyko Lježo „Standard“ atstovui Sinanui Bolatui, pasižymėjusiam taip pat galva 90+5 min. per akistatą su Alkmaro AZ (1:1).

Netrukus „Lazio“ didvyris, tikinęs, kad „šio vakaro nepamirš visą gyvenimą“, atsidūrė ant komandos draugų rankų ir skriejo į orą, o pagyras jam spaudos konferencijoje žarstė net ir varžovų stovyklos treneris Diego Simeone.

„Tai buvo puikus įvartis, ypač kaip pelnytas vartininko. Vis dėlto išvykstu su geru jausmu, nes tai – sudėtingas stadionas su gerai žaidžiančia komanda, o mes atsitraukėme tik pačioje pabaigoje.

Antrame kėlinyje buvome uždarę visus kelius ir jie neturėjo gerų progų, o mes susikūrėme tris, bet Alvaro Morata, Samuelis Lino ir Antoine'as Griezmannas jų nerealizavo ir rungtynių neuždarė“, – teigė D. Simeone, pats 1999-2003-aisiais gynęs „Lazio“ garbę.

Jam tribūnose buvo iškelti keli plakatai su padėka už bendrą praeitį, o žurnalistai po dvikovos pasiteiravo, ar Diego neplanuotų grįžti į Romą kaip treneris.

„Visada sakau, kad man patinka prisiminti tai, ką esu patyręs čia, bet Maurizio Sarri yra puikus treneris, o aš turiu ilgą kelionę su „Atletico“, – sakė specialistas iš Argentinos.

Savo ruožtu M. Sarri svarstė, kad lygiosios yra dėsningas rezultatas.

„Galiausiai mes radome sprendimą“, – šyptelėjo jis, komentuodamas vartininko įvartį.

„Mes nenusipelnėme atsilikti po pirmojo kėlinio. Rizikavome likti sėkmės trūkumo ir nepalankių aplinkybių aukomis, tačiau komanda su tuo nesusitaikė ir gavo teisingą atlygį. Šis taškas mums gali būti labai svarbus, nes išplėšėme jį prieš šios grupės favoritus“, – pareiškė italų strategas.

Beje, buvęs I. Provedelio dubleris – 26-erių metų Marius Adamonis tebepriklauso „Lazio“, bet šiuo metu yra išnuomotas „Serie C“ ekipai „Perugia“.

Pats I. Provedelis turi rusiškų šaknų – jis gimė italo ir rusės šeimoje.

Kitame šios grupės mače Roterdamo „Feyenoord“ savo aikštėje 2:0 (1:0) pranoko devyniese likusį Glazgo „Celtic“ kolektyvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją