Pastaruoju metu Anglijos „Premier“ lygoje netrūko diskusijų dėl rasinės neapykantos: Johnas Terry neva įžeidė juodaodį Antoną Ferdinandą, o Luisas Suarezas - Patrice'ą Evrą.

„Rasizmo futbolo aikštėje nėra, nors kai kurie žodžiai ar gestai neturėtų būti toleruojami, - CNN sakė J. Blatteris. - Tie, kurie yra paveikti šių problemų, turėtų pasakyti, kad tai - tik žaidimas ir paspausti vienas kitam ranką“.

Tokiais žodžiais pasibaisėjo „Manchester United“ gynėjas Rio Ferdinandas, viename socialinių tinklų pareiškęs: „Pasakykite man, kad tie J. Blatterio komentarai yra neteisingi. Antraip aš esu priblokštas. Jaučiuosi kvailai, kad futbolas bando imtis lyderio vaidmens kovoje su rasizmu. Atrodo, jog tiesiog kurį laiką ši problema buvo pritildyta“.

Pasigirdus raginimams trauktis J. Blatteris suskubo patikslinti savo komentarus: „Norėčiau, jog viskas būtų suprasta teisingai: esu atsidavęs kovoje su rasizmu ir bet kokia kita diskriminacijos forma tiek futbole, tiek visuomenėje.

Buvau neteisingai suprastas. Turėjau omenyje tai, kad futbolininkai žaisdami mačą kovoja ir tarpusavyje. Tai, ką jie tokiose individualiuose susidūrimuose daro, kartais būna neteisinga“.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją