Šiaurės Makedonijos vicečempionė Skopjės „Škupi“, atvykusi į Kauną, svaidėsi žaibais dėl ES vizos negavusio puolėjo Walido Hamidi iš Alžyro, kurį teko palikti namuose.

Bet po akistatos su „Hegelmann“ S. Dariaus ir S. Girėno stadione albaniškų šaknų klubo atstovai jau uoliai gyrė šeimininkų svetingumą ir dėkojo kitų ekipos atstovų dokumentus padėjusiems sutvarkyti Lietuvos konsuliniams pareigūnams.

Tokiam nuotaikų svyravimui veikiausiai įtakos turėjo ir tai, kas 90 min. dėjosi ant vejos –
„Škupi“ sutriuškino pirmą kartą europiniame turnyre pasirodžiusius A. Skerlos auklėtinius 5:0 (3:0) ir iš esmės išsprendė pirmo Konferencijų lygos atrankos etapo baigtį jau pirmame susitikime.

„Gali būti didžiausias optimistas, bet manau, kad viskas čia jau aišku“, – konstatavo ir A. Skerla.

„Hegelmann“ ketvirtadienį klydo taip, kad žaidėjams anksčiau laiko nusviro rankos – per pirmą žaidimo valandą penkis kartus kamuolį į vartų tinklą siuntę varžovai pabaigoje patys sumažino apsukas, nors kurį laiką atrodė, kad panorėję galėtų pridėti ir dar porą įvarčių.

Ilgiausiai šias rungtynes prisimins 23-ejų jamaikietis Renaldo Cephasas, surinkęs „pokerį“. O taip pat ir prie to nenoromis prisidėjęs Aleksandras Levšinas.

Visaginietis dėl „Hegelmann“ rikiuotėje atsivėrusių spragų buvo pastumtas į vidurio gynėjo poziciją, bet po mačo A. Skerla jau graužėsi dėl šio ėjimo.

„Ką turėjau, tą padariau. Bet matau, kad tai nepasiteisino ir kainavo mums labai daug.

Prieš tai dviem mėnesiams netekome Viliaus Armalo, o šiandien iš ryto sužinojau, kad negali žaisti ir Hugo Figueredo – koja ištinusi kaip kaladė. Neturime vidurio gynėjų, reikėjo išnaudoti A. Levšiną, kuris vienintelis gali šioje pozicijoje žaisti.

Nekaltinu, kad būtent dėl jo pralaimėjome, bet tokios klaidos... Ne Kalėdų metas, kad tokias dovanas dalintume. Per vienas rungtynes padarėme viską, kas įmanoma blogo“, – kalbėjo A. Skerla.

46-erių specialistas pasakojo rungtynėms turėjęs pasiruošti be aktualių oponentų žaidimo vaizdo įrašų, kadangi Šiaurės Makedonijos pirmenybės – dar neprasidėjusios.

A. Skerla prašė padėti Lietuvos rinktinės puolėjo Gyčio Paulausko, kurio atstovaujama „Egnatia“ ekipa iš Albanijos žaidė kontrolinį mačą su „Škupi“. Vis dėlto albaniškas solidarumas nugalėjo lietuviškąjį – klubas neleido G. Paulauskui patalkinti tautiečiams.

Nepaisant to, A. Skerla tikino, jog netikėtumų ketvirtadienį jam pažėrė ne „Škupi“.

„Mane nustebino mano paties komanda. Galiu prisiimti atsakomybę dėl pralaimėjimo, bet negaliu prisiimti dėl tokių klaidų. Kažkas baisaus.

Visi įvarčiai krenta po klaidų, bet šiandien jos buvo tokios... Jeigu viena tokia pasitaikytų – suprantu, bet trys ar keturios – per daug. Profesionaliam futbolininkui per vienas rungtynes pridaryti tiek klaidų... Nežinau. Pagaliau, tai nėra nepatyrę žaidėjai, nerungtyniavę tokiame lygyje. Man apmaudu, kad tai atsitiko būtent šiandien, labai skaudu.

Norėjome pasirodyti iš geriausios pusės, juk atstovaujame Lietuvai. 0:5 namuose... Nebesvarbu, su kuo žaidei, tiek yra tikrai per daug“, – sakė „Hegelmann“ treneris.

Delfi paklaustas, ar buvo tokių, kurie ketvirtadienį nulėmė savo likimą šioje komandoje, A. Skerla akimirkai susimąstė.

„Aš taip nepasakyčiau. Paprasčiausiai iš kai kurių žaidėjų tikiuosi daugiau, ypač tokiose rungtynėse. Jeigu jie to neparodo... Man irgi klaustukas galvojant apie kitas rungtynes, gal žais kažkas kitas.

Jie turi suprasti, kad konkurencija yra. Atakuojančių žaidėjų turime pakankamai daug, ir gana gerų. Esu patenkintas jais, kai žaidžia A lygoje, bet šiandien kai kurie jų savo lygio neišlaikė, visiškai iškrito iš žaidimo“, – samprotavo specialistas.

Kaip nokdaunas europiniame ringe atsilieps „Hegelmann“ rūbinei, kuriai dar reikės tęsti sezoną A lygoje?

„Laikas parodys. Tam esu čia, kad visa tai suvaldyčiau. Šis sezonas – toks, kad turbūt patirsiu viską, kas įmanoma. Jis dar tik įpusėjo, o jau tiek emocijų ir išbandymų būta. Bet aš – stiprus, nebijau. Susitvarkiau su tuo, kas buvo anksčiau, nemanau, kad nesusitvarkysiu dabar“, – atsitiesti žadėjo Kauno rajono klubo vairininkas.

Jo ekipa ketvirtadienį žaidė sau neįprastoje aplinkoje – S. Dariaus ir S. Girėno stadione. Tačiau tuo A. Skerla nesiteisino.

„Mes norime žaisti geruose stadionuose – nemanau, kad mūsų mokyklos aikštėje būtų buvę geriau“, – patikino buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės gynėjas.

Atsakomoji dvikova Šiaurės Makedonijos sostinėje laukia po savaitės. Poros nugalėtojai antrame Konferencijų lygos atrankos etape susikaus su Sofijos „Levski“ (Bulgarija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją