37-erių metų vartininko kelionė ant žaliosios vejos tęsėsi 18 metų.

„Tas sprendimas nebuvo priimtas vakar, galvoje jis brendo jau seniai. Neslėpsiu, pagrindinis motyvas buvo motyvacijos stoka. Kažkiek praradau tą aistrą futbolui. Mano toks jau charakteris – jeigu darai, tai turi daryti šimtu procentų. O ir gerų pasiūlymų neatsirado. Tai užtenka: padžiausime pirštines ir užleisime vietą jaunesnei kartai“, – „Delfi TV“ laidoje „Sporto baras“ savo sprendimo motyvus atskleidė iš Tauragės kilęs E. Šetkus.

Geriausias 2019-ųjų Lietuvos futbolininkas pakomentavo ir Edgaro Jankausko sugrąžinimą prie nacionalinės komandos vairo.

„Manau, kad tai labai geras žingsnis iš federacijos pusės, kadangi tai – lietuvis, laimėjęs didžiausius titulus klubiniame futbole. Tuo metu, kai jis buvo rinktinės treneris, žengėme į priekį. Buvo taikomos modernios technologijos, ko prieš jį nebuvome matę.

Visada turėdavome savo planą, kaip rungtyniauti ir ką daryti aikštėje. Aišku, rezultatų buvo visokių – ir geresnių, ir prastesnių, bet kovojome bei stengėmės.

Dabar Edgaras įgavęs dar daugiau patirties. Sunku kalbėti apie rezultatus, nes mūsų lygis dar labiau nukrito – rinktinės lyderiai ne jaunėja, o deja, sensta. Jaunoji karta atsilieka ir neįsilieja. Bet tikiu, kad protingas treneris sustatys viską į savo vietas ir sulauksime kažkokio pozityvo“, – vylėsi Ernestas.

Profesionalo karjerą iš Tauragės kilęs E. Šetkus pradėjo 2005 metais FK „Žalgiryje“, vilkėjo Tauragės „Tauro“ marškinėlius ir didžiąją karjeros dalį žaidė užsienyje (2010-2022 metais) atstovaudamas Kipro, Bulgarijos, Graikijos, Turkijos („Sivasspor“), Nyderlandų („ADO Den Haag“) ir Izraelio klubams.

Atstovaudamas Haifos „Hapoel“ komandai 2018-aisiais lietuvis buvo išrinktas geriausiu Izraelio vartininku, o 2019-aisiais būtent E. Šetkus tapo geriausiu Lietuvos futbolininku.

Su minėtu Haifos klubu bei Ber Ševos „Hapoel“ komanda jis du kartus triumfavo Izraelio taurėje.

Lietuvos rinktinėje E. Šetkus debiutavo 2011-aisiais, 2:0 laimėtose kontrolinėse rungtynėse su Lenkija. Iš viso jo sąskaitoje – 38 dvikovos su Lietuvos rinktinės marškinėliais.

Naujausiame „Delfi TV“ laidos „Sporto baras“ epizode – dėmesys ne tik karjerą baigusiam E. Šetkui, bet ir skandalingajam Vitui Gerulaičiui bei jo vardo tenisui turnyrui Vilniuje.

Laida „Sporto baras“ – ketvirtadieniais 20 valandą portale Delfi ir per „Delfi TV“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją