Šiame mače šeimininkai praėjusio sezono sudėties neardė, todėl aikštėje pasirodė tie patys futbolininkai. Kad ir kaip būtų keista, katalonai negalėjo sau leisti kamuolio kontroliuoti atlikdami trumpus perdavimus, kadangi didžiają dalį rungtynių su kamuoliu buvo „Real“ futbolininkai.

Galima teigti, jog pirmasis įvartis į „Barca“ vartus tikrai brendo ir subrendo. Puikų slalomą atlikęs Karimas Benzema atliko dar puikesnį perdavimą savo komandos draugui Mesutui Ozilui, pastarasis tiksliai smūgiavo į apatinį vartų kampą ir rezultatas tapo 1:0.

Šiame kėlinyje bejėgė atrodė visa trenero Josepo Guardiolos puolimo grandis. Aikštėje nežibėjo nei Lionelis Messi, nei Davidas Villa, nei naujasis pirkinys Alexisas Sanchezas. Tačiau, maždaug po 20-ies minučių savo sugebėjimus pademonstravo D. Villa, kuris atlikęs technišką ir, svarbiausia, tikslų smūgį rezultatą išlygino – 1:1.

Artėjant pirmosios rungtynių dalies pabaigai šeimininkai padarė klaidą gynyboje. Gudriai sužaidęs L. Messi apsivarė jam kelią užtvėrusius gynėjus ir rezultatą persvėrė savo komandos naudai.

Antrajame kėlinyje „Real“ žaidėjai tempo nemažino. Pavojingos atakos ir toliau viena po kitos ritosi prie „Barcelona“ ekipos vartų ir galiausiai 54-ą minutę pusiausvyrą šiame mače atstatė Xabi Alonso. Po jo tikslaus smūgio rezultatas tapo 2:2.

Artėjant rungtynių pabaigai Jose Mourinho auklėtiniai ir toliau nesiliovė atakuoti bei ne kartą grasino svečių vartininkui Victorui Valdesui, tačiau pastarasis su visais „Real“ futbolininkų atliktais smūgiais susitvarkydavo.

Atsakomosios komandų rungtynės bus žaidžiamos rugpjūčio 17 dieną „Camp Nou“ stadione.

„Real Madrid“ 2 – 2 „Barcelona“

13‘ [1 – 0] Mesut Ozil
36‘ [1 – 1] David Villa
45‘ [1 – 2] Lionel Messi
54‘ [2 – 2] Xabi Alonso

Smūgiai į vartų plotą: 12-3
Netaiklūs smūgiai: 4-2
Kampiniai: 9-2
Nuošalės: 3-3
Pražangos: 26-14
Geltonos kortelės: 3-2
Raudonos kortelės: 0-0
Kamuolio kontrolė: 48% - 52%