Po to, kai Niono mieste Šveicarijoje buvo ištraukti pusfinalio burtai, būtent šioje poroje prognozuojama daugiau intrigos nei Dortmundo „Borussia“ ir Madrido „Real“ susirėmime. Ar šias prognozes komandos pateisins?

Turnyras: UEFA Čempionų lyga

Laikas: 21:45 val.

Stadionas: „Allianz Arena“

Teisėjas: Viktoras Kassai (Vengrija)

Miuncheno „Bayern“

Mačo šeimininkai ne veltui laikomi rimtais oponentais ir tokiai stipriai komandai kaip FC „Barcelona“. Bavarų sezono rezultatai kalba patys už save.

Sezonas: Vokietijos „Bundesliga“ pirmenybėse „raudonieji“ užsitikrino čempionų titulą dar prieš tris turus ir dabar ramiai laukia šio čempionato pabaigos – artimiausi oponentai „Borussia“ nuo jų atsilieka 20 taškų.

Šalies nacionalinės taurės („DFB-Pokal“) turnyre „Bayern“ taip pat nesunkiai prasibrovė į finalą po to, kai praėjusios savaitės viduryje 6:1 sutraiškė „Wolfsburg“ klubą. Šios rungtynės įsiminė tuo, jog nugalėtojų puolėjas Mario Gomezas per šešias minutes sugebėjo pelnyti „hat-tricką“.

Ir galų gale, Čempionų lyga. Prisiminkime bavarų kelią į pusfinalį: grupėje jie finišavo pirmi, užnugary palikdami CF „Valencia“, Borisovo BATE ir „Lille“ komandas. Aštuntfinalyje, įmušę daugiau įvarčių svečiuose, jie palaužė Londono „Arsenal“ ekipą (3:3), o ketvirtfinalyje lengvai susitvarkė su geriausia Italijos ekipa Turino „Juventus“ - 4:0.

Verta pažymėti, kad per 19 paskutinių rungtynių, „Bayern“ neiškovojo pergalės būtent kovoje su „Arsenal“ klubu. Juppo Heynckeso auklėtinių pasirodymas kalba pats už save.

Rezultatyviausi „Bayern“ žaidėjai – Mario Mandžukičius ir Thomasas Mulleris (po 17 įvarčių)

Komandos naujienos: „Bayern“ turės problemų prieš šias rungtynes – M. Mandžukičius dėl diskvalifikacijos praleis šį mačą, o Toni Kroosui ir Holgeriui Badstuberiui šis sezonas jau baigtas. Visgi į startinį vienuoliktuką turėtų grįžti Philippe‘as Lahmas, Javi Martinezas ir Bastianas Schweinsteigeris.

Pastaruoju metu gerą sportinę formą demonstruojantis puolėjas M. Gomezas turėtų nugalėti Claudio Pizzarro kovoje dėl vietos startiniame vienuoliktuke.

Prieš rungtynes „Bayern“ strategas J. Heynckesas pareiškė, kad nepaisant to, jog būsimasis jo įpėdinis Josepas Guardiola iš vidaus pažįsta ispanų demonstruojamą futbolą, jis patarimų iš jo neprašys.

„Gerbiu J. Guardiolą, bet man nereikia jokių patarimų iš kitų trenerių. Žinau savo komandą geriau nei bet kas kitas ir taip pat nemažai žinau apie ispanišką futbolą bei „Barceloną“. Apie tai nėra net kalbos“, – kalbėjo jis.

„Bayern“ šiuo metu žaidžia moderniausią ir šiuolaikiškiausią futbolą klubo istorijoje. Mes negaišime laiko prisiminant nesėkmę praėjusių metų finale prieš „Chelsea“. Turime planą šioms rungtynėms“, – pridūrė J. Heynckesas.

Prognozuojama startinė „Bayern“ sudėtis:

Neuer, Lahm – van Buyten – Dante – Alaba; Martinez – Schweinsteiger; Robben – Mueller – Ribery; Gomez.
FC „Barcelona“ klubo futbolininkai

FC „Barcelona“

Tiek šio turnyro pradžioje, tiek ir dabar, „Barca“ išlieka didžiausia favorite. Tačiau, kaip žinia, katalonams kelias pusfinalio link nebuvo rožėmis klotas. Sunkios kovos jie gali tikėtis ir dabar.

Sezonas: „La Liga“ pirmenybėse „blaugrana“ gali užsitikrinti čempionų titulą jau po dviejų turų. Šį savaitgalį katalonai tik mačo namuose pabaigoje sugebėjo palaužti Valensijos „Levante“ ekipą - 1:0.

Prieš amžinus priešus iš Madrido „Barcelona“ šalies pirmenybėse susikrovė 13 taškų pranašumą, kurį, vargu, ar iššvaistys. Tiesa, sezonas nebuvo kaip „sviestu pateptas“ – „Copa Del Rey“ pusfinalyje jie pralaimėjo būtent „Real“ klubui.

Čempionų lygoje kelias į pusfinalis buvo pakankamai sudėtingas, jeigu jį vertintume nuo atkrintamųjų varžybų. Savo grupėje „Barcelona“ nesunkiai užemė pirmą vietą, o aštunfinalyje jų laukė visada ambicingas AC „Milan“ klubas. Čia „Barca“ ekipai prireikė fantastiško antrojo mačo, kad palaužtų „Rossoneri“ bendru rezultatu 4:2.

Ketvirtfinalyje „Barcelona“ taip ir neįveikė Paryžiaus „Saint-Germain“ komandos, tačiau į kitą etapą žengė dėl svečiuose įmuštų įvarčių. Ketvirtfinalis baigėsi bendru rezultatu 3-: po to, kai ekipa buvo įkvėpta Lionelio Messi pasirodymo aikštėje antrajame mače.

Rezultatyviausias „Barcelona“ žaidėjas – Lionelis Messi (51 įvarčiai).

Komandos naujienos: L.Messi grįžo į visavertes treniruotes ir jam turėtų būti uždegta žalia šviesa pradėti rungtynes nuo starto. Tačiau „Barcai“ teks verstis be trijų gynėjų – Carlesas Puyolis ir Javieras Mascherano praleis mačą dėl traumos, o Adriano – dėl diskvalifikacijos. Tad gynybos širdyje turėtume išvysti jaunąjį Marcą Bartrą ir Gerardą Pique. L. Messi sugrįžus į startinį vienuoliktuką, Cescas Fabregasas turėtų būti pasodintas ant suolo.

Komandos trenerio Tito Vilnovos asistentas Jordi Roura prieš rungtynės kalbėjo: „Tai bus labai atkakli pora. Žinome, kokia gera yra „Bayern“ komanda, ir žinome, kad nebus lengva ne tik šiose rungtynėse, bet ir apskritai šiame pusfinalyje

Turime gerą jausmą prieš rungtynes. Stengsimes žaisti savo žaidimą ir išspausti kiek įmanoma daugiau iš savęs. Bandysime pranokti varžovus savo greičiu ir intensyvumu“, – tęsė J. Roura.

Prognozuojama startinė „Barcelona“ sudėtis:

Valdes, Alves – Pique – Bartra – Alba; Xavi – Busquets – Iniesta; Pedro – Messi – Sanchez

Įdomūs faktai:

- Iš paskutinių 13-os mačų Čempionų lygoje „Bayern“ laimėjo 11-a.

- Ph. Lahmas, Dante ir Luizas Gustavo gali praleisti mačą Barselonoje, jeigu antradienį gaus geltoną kortelę. Tokia pati situacija yra ir „Barcelona“ stovykloje, kur diskvalifikacija gresia G. Pique, Jordi Albai ir Alexui Songui.

- „Barcelona“ žais rekordinį – šeštąjį Čempionų lygos pusfinalį iš eilės.

- Xavi yra daugiausia tikslių perdavimų atlikęs žaidėjas turnyre. Šį sezoną jis tai padarė net 1005 kartus –net 470 kartų daugiau nei bet kuris kitas žaidėjas. Jo perdavimų tikslumas – 88 procentai.

- L. Messi trūksta13 įvarčių, kad aplenktų rezultatyviausią visų laikų Čempionų lygos futbolininką Raulį (71 įvartis)

- Manuelis Neueris sužaidė kiekvieną turnyro mačo minutę, tuo metu Dante ir Th. Mulleris dalyvavo visose rungtynėse. L. Messi yra vienintelis žaidėjas „Barca“ gretose, kuris žaidė visuose 10 savo ekipos mačų šio sezono Čempionų lygoje.

- „Bayern“ surinko 137 pražangas ir 24 geltonas korteles – daugiausia iš visų likusių klubų pirmenybėse.

- „Barcelona“ tiesiog dominuoja prieš varžovus kamuolio kontrolės atžvilgiu – jie vidutiniškai kontroliuoja 68 procentus kamuolio valdymo laiko. Taip pat komanda atliko 6588 tikslius perdavimus iš 7912 bandytų.

Darant išvadą – šio vakaro rungtynėse susidurs galinga vokiečių puolimo mašina ir gerai žinoma „Barcelona“ kūrybinė grupė. Kas įgis pranašumą prieš atsakomąjį mačą – puikią formą demonstruojantys bavarai ar vis dar pavojingi ir favoritų statusą išlaikę katalonai?