Juo tapo „Atletico“, kuris šventė pergalę 3:1 (1:1). Nors pirmasis 36 min. pasižymėjo Fernando Torresas, svečiams po Adriano Lopezo įvarčio 44 min. dar pirmajame kėlinyje pavyko išlyginti rezultatą.

Po pertraukos įvarčio žūtbūt reikėjo jau „Chelsea“ kolektyvui, tačiau į kovą mestas Samuelis Eto'o visai be reikalo savo baudos aikštelėje pargriovė varžovų lyderį Diego Costą ir šis 61 min. smūgiu iš 11 metrų baudinio išvedė „Atletico“ į priekį – 2:1.

Dar po gerų dešimties minučių, 72 min., savo žodį tarė ir Arda Turanas, pataisęs nuo skersinio atšokusį kamuolį ir galutinai išsprendęs visus klausimus – 3:1.

Pirmasis komandų mačas prieš savaitę Madride baigėsi lygiosiomis 0:0, o palaikyti „Atletico“ į Angliją atvyko net apie 2,5 tūkstančius svečių fanų.

UEFA Čempionų lygos finale „Atletico“ susitiks su Madrido „Real“ futbolininkais, kurie kitame pusfinalyje bendru rezultatu net 5:0 nušlavė titulą gynusią Miuncheno „Bayern“ ekipą. Tai bus pirmas kartas turnyro istorijoje, kai jo finale kovos to paties miesto komandos.

UEFA Čempionų lygos finalas vyks gegužės 24 dieną, šeštadienį, Lisabonos „Estadio do Sport“, Portugalijoje.

Rungtynių eiga:

Rungtynės:

Londono „Chelsea“ 1 – 3 Madrido „Atletico“ (pirmas mačas – 0:0)
36' [1 – 0] Fernando Torres
44' [1 – 1] Adrian Lopez
61' [1 – 2] Diego Costa (11 m)
72' [1 – 3] Arda Turan

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (344)