Pietų Amerikos futbolo čempionato favorite laikoma Brazilijos rinktinė beveik visą antrą kėlinį žaidė mažumoje, tačiau sugebėjo iškovoti pergalę. 46 min. po gražios kombinacijos tiksliu smūgiu Čilės rinktinės vartininką Claudio Bravo pramušė ir brazilus į priekį išvedė Lucas Paqueta.

Tiesa, brazilų džiaugsmas aprimo, kai 48 min. už grubią pražangą raudoną kortelę prieš save išvydo saugas Gabrielis Jesusas.


Vis dėlto, Čilės rinktinei nepavyko pasinaudoti kiekybine persvara. Thiago Silva ir Marquinhosas patikimai darbavosi gynyboje, o geriausiu dvikovos žaidėju pripažintas vartininkas Edersonas atrėmė visus 5 varžovų smūgius.


Čilės futbolininkas Eduardo Vargas antro kėlinio viduryje vis dėlto pasiuntė kamuolį į varžovų vartus, tačiau įvartis buvo neįskaitytas dėl nuošalės. 68 min. sėkmė dar kartą nusišypsojo Brazilijos futbolininkams, kai čilietis Benas Breretonas galingu smūgiu sudrebino Edersono ginamų vartų skersinį.

Po rungtynių Brazilijos rinktinės lyderis Neymaras pareiškė, kad žaidimas mažumoje buvo labai reikalingas ir naudingas išbandymas. „Kiekvienose rungtynėse mums reikia iš naujo įrodinėti, kad esame stipriausi. Šį kartą mums teko ypatingas išbandymas, bet mes laikėmės žaidimo plano, išlikome vieningi ir nors buvo labai nelengva, bet pasiekėme savo tikslą“, – teigė 2 įvarčius čempionate pelnęs Neymaras.

Kitose ketvirtfinalio rungtynėse nugalėtojas paaiškėjo tik po baudinių serijos. Pargvajaus rinktinės gynėjas Gustavo Gomezas 11 min. išvedė savo komandą į priekį, bet Peru futbolininkas Gianluca Lapadula 21 min. rezultatą išlygino, o 40-ą – ir persvėrė. Jau per teisėjo pridėtą pirmo kėlinio laiką ir aikštės buvo pašalintas pirmojo įvarčio autorius G. Gomezas, tad beveik visą antrą kėlinį Paragvajaus rinktinė žaidė mažumoje.

Vis dėlto, Paragvajaus futbolininkai nepalūžo ir tęsė kovą, o 54 min. Junioras Alonso rezultatą išlygino. 80 min. Peru ekipą į priekį dar kartą išvedė Yoshimaras Yotunas, tačiau 90 min. trečią įvartį pelnęs Paragvajaus rinktinės puolėjas Gabrielis Avalosas pasistengė, kad rungtynių nugalėtojas paaiškėtų po baudinių serijos.

Šioje serijoje prireikė 12 smūgių, tačiau galiausiai Peru rinktinė triumfavo – Miguelis Trauco lemiamu smūgiu nuginklavo Paragvajaus rinktinės vartų sargą Antony Silvą ir išplėšė savo komandai pergalę 4:3.

„Copa America“ pusfinalyje kovosiančios Brazilijos ir Peru rinktinės 2019 metais susitiko Pietų Amerikos čempionato finale. Tada pergalę 3:1 pelnė Brazilijos rinktinė.

Kitose ketvirtfinalio rungtynėse susitiks Argentina ir Ekvadoras, bei Urugvajus ir Kolumbija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)