Prieš naująjį sezoną M. Kalnietis atskleidė klubo biudžetą, kuris bus didesnis už čempiono FK „Panevėžio“, kuris 2024-aisiais disponuos 2 mln. eurų suma.

„Planuojamas klubo biudžetas – apie 2,5 mln. eurų.

Jas sudarys rėmėjų, miesto savivaldos, UEFA ir kitų šaltinių pajamos – apie 1,5 mln. €, partnerių parama, reklamos pajamos – apie 900 tūkst., UEFA solidarumo lėšos – arti 150 tūkst.

Apie 70 tūkst. planuojame surinkti iš bilietų. Žinoma, gali kurti bet kokius planus, viskas priklausys nuo mūsų rezultatų.

Tikimės, kad su geru komandos žaidimu ši eilutė padidės, to mes ir sieksime aikštėje.

Iš pernai pavyko sukaupti apie 1 mln. lėšų. Taip ir planuojame biudžetą – išlaidos sudarys apie 2,5 €, kurie numatyti biudžete.

Noriu pabrėžti, kad 2,5 mln. € nėra skirti tik žaidėjų, trenerių algoms. Šioje eilutėje – apie 1,8 mln. €. Į šią sumą įeina ir pagrindinės, ir B komandos žaidėjų algos, taip pat ir mokesčiai, žaidėjų apgyvendinimo išlaidos, skrydžiai, mokesčiai agentams.

Komandos aprūpinimo ir rungtynių organizavimo sąnaudos sieks 420 tūkst. Kaip žinote, turėjome 2 savaičių treniruočių stovyklą Kipre, kelionės, stadionų, aikščių nuoma. Komandos administracinės ir darbuotojų išlaikymo išlaidos – kiek daugiau nei 250 tūkst. €“, – atskleidė M. Kalnietis.

Pernai „Kauno Žalgiris“ dukart keitė trenerius, iš pradžių buvo atleistas Rokas Garastas, vėliau – Marius Stankevičius, o sezoną užbaigė Nerijus Mačiulis. Komanda liko penkta A lygos rikiuotėje. Klubo vadovas teigė, jog komandos tikslas naujame sezone – mažiausiai 3-ia vieta A lygoje bei LFF taurė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją