Po susitikimo „Panevėžio“ vyriausiasis treneris Gino Lettieri buvo nusivylęs, jog komandai nepavyko antrame kėlinyje išsaugoti sausų vartų.

„Dabar esu labai piktas, bet ne dėl rungtynių. Sužaidėme puikias rungtynes, bet dėl rezultato. Pamatėte skirtumą tarp A lygos ir Konferencijų lygos. Atlikome 2–3 klaidas ir praleidome 2 įvarčius. Dažniausiai privalai, o ne gali laimėti tokias rungtynes 3:0 ar 4:0. Turėjome daug progų, pirmavome 2:0 ir padarėme klaidas, kurios dažniausiai nėra atliekamos. Patys nusprendėme rungtynių rezultatą, ne varžovas.

Nesvarbu, kas mušė baudinį, nes pirmas baudinys buvo pelnytas, jis nepramušė. Tai nėra labai svarbu – mes neįmušėme antro įvarčio, bet Jeffrey Sarpongas turėjo puikią progą pelnyti antrą įvartį ir pirmavome 2:0. Manau, to užtenka ir tai ne apie baudinį. Jovanas Čadženovičius nerealizavo vieno baudinio, bet man tai nėra svarbu. Svarbiausia, kad pelnėme du įvarčius, pirmavome 2:0 ir padarėme lengvas klaidas. Nepraleidome dviejų įvarčių dėl to, kad jie būtų susikūrę puikias progas. Jie atliko tolimus perdavimus, o mes miegojome.

Taip, pagrindinis momentas pakreipęs mačo eigą buvo baudinys į mūsų vartus. Dažniausiai tokioje situacijoje lengvai išmuši kamuolį, niekada nemačiau, kad žaidėjas, turėdamas spaudimą, ties 16 metrų susistabdo kamuolį. Praradome kamuolį ir reikėjo tik dengti žaidėją ir nieko nedaryti. Žinau, kad futbolininkas gudrus ir laukė to prisilietimo“, – kalbėjo strategas.

Savo ruožtu „Milsami“ klubo vairininkas Sergejus Dubrovinas rezultatą įvertino pozityviai: „Kaip ir kalbėjome prieš rungtynes, bus ir įdomios, ir nervingos rungtynės. Gal jos buvo labiau nervingos – ir iš tos, ir iš kitos pusės. Kiekviena iš dviejų komandų galėjo ir laimėti, ir pralaimėti. Lygus rezultatas yra pakankamai dėsningas, nes momentai pelnyti įvartį buvo ir pas vieną, ir pas kitą komandą. Pirmiausia žaidėjams per pertrauką sakiau nusiraminti, nes buvo akivaizdu, kad vaikinai per daug nervinosi.

Negalima sakyti, kad jie jauni ar nepatyrę, galbūt ir patyrusiems sunku žaisti tokiose atsakingose rungtynėse. Pirma nuraminau vaikinus rūbinėje, daugiau ar mažiau pirmojo kėlinio pabaigoje susitvarkė žaidimas, reikėjo tęsti tokį žaidimą. Kaip išėjo, taip išėjo – ir praleidome, ir įmušėme, ir išlyginome. Vaikinai atidirbo, fiziškai išsikrovė šimtu procentų“.

Aktyviai viso mačo metu žaidęs Ariagneris Smithas sulaukė puikaus Matijaus Remeikio tolimo perdavimo bei įmušė įvartį antrame kėlinyje. Nikaragvos rinktinės puolėjas taip pat padėkojo gausiai į stadioną atvykusiems aistruoliams.

„Buvo sunkios rungtynės. Manau, labai svarbu, kad nepralaimėjome. Turime tai tęsti, nes praleisti įvarčiai buvo mūsų klaidos, tačiau per savaitę patobulėsime ir esu įsitikinęs, kad kitose rungtynėse laimėsime. Varžovas žaidė taip pat, kaip ir praėjusiais metais. Manau, esame geresnė komanda, tačiau turime tai parodyti aikštėje, bandyti dirbti labai sunkiai dėl komandos ir rezultatas ateis.

Manau, kad po rezultato 2:2 turėjome daugiau šansų negu jie, labai gerai kontroliavome kamuolį. Pelnėme du įvarčius, užsidirbome vieną baudinį. Buvo sunkios rungtynės, nepralaimėjome ir kovosime dėl vietos kitame etape. Noriu padėkoti aistruoliams, nes jautėmės lyg žaistume Panevėžyje. Buvo labai gera atmosfera ir ačiū jiems už atvykimą“, – pasakojo A. Smithas.

Atsakomosios „Milsami“ ir „Panevėžio“ rungtynės – kitą ketvirtadienį, liepos 20 dieną, Orhėjuje. Tiesioginę jų transliaciją nuo 19 valandos galėsite stebėti atsidarę portalą „Delfi“ arba įsijungę „Delfi TV“.