Pirmoje aukščiausio diviziono grupėje dėl lyderių pozicijos iki paskutinės minutės neakivaizdžiai grūmėsi Anglijos ir Nyderlandų rinktinės.

Abi jos buvo surinkusios po lygiai taškų, o tarpusavyje pasidalinusios pergalėmis identiškais skirtumais – tad reikėjo skaičiuoti bendrą įmuštų ir praleistų įvarčių balansą.

Paskutiniame ture antradienį vienu metu anglės žaidė su škotėmis, o olandės – su belgėmis.

Dar prieš rungtynes po padidinamuoju stiklu buvo atsidūrusi Škotijos komanda. Pati ji nebeturėjo vilčių pakilti iš paskutiniosios vietos. Kita vertus, anglių sėkmės atveju, geriausios škotės būtų galėjusios tikėtis kvietimų į kitų metų Paryžiaus olimpines žaidynes, kadangi į jas Didžioji Britanija deleguoja vieningą olimpinę komandą.

Bet kokias abejones dėl galimų susitarimų paskutiniame ture atmetė abiejų rinktinių atstovės – škočių kapitonė Rachel Corsie jas pavadino „nepagarbiomis ir piktinančiomis“, o viena anglių lyderių Lucy Bronze apibūdino kaip „bjauriausią kada nors girdėtą dalyką“.

Vis dėlto Glazge nuo pat pradžių šeimininkavo Anglija, per pirmą kėlinį sumušusi keturis įvarčius. O kuomet jau tiksint pridėtam antrosios susitikimo dalies laikui ta pati L. Bronze pelnė šeštą viešnių įvartį be atsako, virtualioje grupės lentelėje anglės pakilo į pirmą vietą.

Tačiau skaičiai švieslentėje sparčiai mainėsi ir Tilburge, kur žaidė dvi kaimyninių šalių rinktinės.

L. Bronze įvartis Glazge krito iš karto po to, kai olandės prieš belges išsiveržė į priekį 3:0.

Tuomet Belgijos rinktinė atliko neįprastą keitimą: ant suolo sėdo pagrindinė ekipos vartininkė, Anglijoje rungtyniaujanti Nicky Evrard, vietoje jos pasirodė Nyderlanduose žaidžianti Diede Lemey.

Po kelių akimirkų – penktą kompensuoto laiko minutę – Damaris Egurrola ketvirtą sykį nukreipė kamuolį į belgių vartų tinklą.

Rezultato 4:0 olandėms pakako – jos išsilaikė pirmoje vietoje dėl minimaliai palankesnio įvarčių balanso.

Tačiau socialiniuose tinkluose britų futbolo gerbėjai kelia audrą, netikėdami Belgijos rinktinės atstovų paaiškinimais, jog paskutinėmis minutėmis keisti vartininkę reikėjo dėl šios traumos.

Kad ir kaip ten būtų, olandėms iki olimpinio kelialapio dar liko vienas žingsnis. Gruodžio 11 d. ištraukus Tautų lygos pusfinalių burtus jos sužinos, su kuo teks žaisti lemiamas rungtynes. Vietas olimpiniame Paryžiuje pelnys tik finalininkės.

Kartu su Nyderlandų futbolininkėmis savo grupes taip pat laimėjo Vokietija, Ispanija ir Prancūzija. Pastaroji rinktinė olimpiadoje dalyvaus šeimininkių teisėmis, todėl jai patekus į Tautų lygos finalą, kelialapis atitektų trečiosios vietos laimėtojoms.

Moterų UEFA Tautų lygos varžybos rengiamos pirmą kartą. Primename, kad Lietuvos nacionalinė ekipa dalyvavo žemiausiame trečiajame divizione ir savo grupėje tarp keturių komandų užėmė antrą vietą.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją