„Prieš metus mes sukūrėme aštuonių serijų serialą apie Vilniaus „Žalgirio“ sezoną, kuriame jie siekė lietuviškos futbolo svajonės patekti į UEFA turnyrų grupes. Deja, kai kūrėme serialą, jiems to padaryti nepavyko, bet pernai jie tą savo tikslą įgyvendino – tiesiog negalėjome to neįamžinti.

Tad sukūrėme dokumentinį filmą, kuris pasakoja apie šį sėkmingą istorinį „Žalgirio“ sezoną, kai pirmą kartą Lietuvos istorijoje Lietuvos klubas pateko į grupių etapą“, – pasakojo filmo režisierius Rimvydas Čekavičius.

Filme Vilniaus „Žalgirio“ treneris ir žaidėjai prisimena akimirkas, kurios buvo tiek smagios, tiek liūdnos, pasakoja, kiek reikėjo įdėti darbo, kokie buvo didžiausi džiaugsmai ir nusivylimai. Be abejo, žiūrovai taip pat dar kartą pamatys gražiausius įvarčius, įsimintiniausias akimirkas.

Nors filmavimo kameros lydėjo komandą visame kelyje, tačiau pokalbiai su jos nariais buvo nufilmuoti vėliau, emocijoms jau šiek tiek nusigulėjus, kai jie galėjo ramiau kalbėti apie tai, kas įvyko.

„Dar filmuodamas serialą juokiausi, kad su jais beveik kartu miegojau, dabar ėjo jau antri bendradarbiavimo metai, daug kas buvo patirta, matyta ir žinota, dauguma tapę draugais, bet man labiausiai įsiminė tos laime ir džiaugsmu spindinčios akys, tos emocijos, kurios vis dar buvo neišblėsusios, kai klausinėjome apie patekimą į grupes po mėnesio ar dviejų“, – sakė R. Čekavičius.

Pasak jo, per šį laiką sportininkai įprato, kad kameros gali būti ir jų rūbinėse ar namuose, tad jų nebesivaržė ir laisvai bendravo.

„Šis filmas visų pirma yra skirtas prisiminti tą istorinį sezoną. Bet, antra, jis yra sirgaliams, jog jie pamatytų, kad žaidėjai taip pat turi begalę emocijų, sunkaus darbo, džiaugsmo dėl laimėjimų, liūdesio dėl pralaimėjimų ir panašiai. Norime priartinti žiūrovus prie žmonių, kuriuos jie stebi per televiziją, internete ar gyvai“, – aiškino režisierius.

Šiuo filmu Delfi TV toliau stiprina savo dokumentinį turinį. „Smagu, kad atsiranda daugiau kokybiškos dokumentikos turinio, tad kviečiame sporto gerbėjus ir ne tik juos maloniai leisti laiką su Delfi TV“, – sakė Delfi video vadovas Arturas Paknys.

„Tikslo link. Vilniaus „Žalgiris“ 2022“ – sekmadienį, liepos 9 d., 21 val. per Delfi TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją