Buvęs Anglijos rinktinės ir „Liverpool“ puolėjas Stanas Collymore'as pasipiktino šiuo sirgalių elgesiu ir „Twitter“ paskyroje išsakė savo griežtą verdiktą tokiems futbolo gerbėjams.

„Tie, kurie švietė lazeriu į K. Schmeichelio akis, turėtų būti diskvalifikuoti visam gyvenimui“, – apie bausmę tokiems asmenims iki gyvos galvos uždrausti įžengti į futbolo stadionus rašo S. Collymore'as.


Anglijos rinktinės ir kitų šalių futbolo fanai taip pat kritikavo incidento iniciatorius ir siūlė jiems uždrausti lankytis „Wembley“ stadione ir Anglijos rinktinės rungtynėse arba apskritai skirti jiems griežčiausią bausmę, kokią siūlė ir S. Collymore'as.

„Tokiais momentais išties sunku sutikti, kad rezultatas tuomet yra sąžiningas“, – rašė vienas komentatorius.

Kitas pritarė: „Incidentas su lazeriu buvo kvailas ir čia nėra jokių pateisinimų. Tokius fanus iš stadionų diskvalifikuočiau iki gyvos galvos. Žinoma, tą akimirką, kai buvo atliekamas smūgis, lazeris negalėjo kažkaip paveikti K. Schmeichelio ir jis smūgį atrėmė. Nepaisant to, labai liūdna, kad toks elgesys vis dar pasitaiko“.

Garetho Southgate'o auklėtiniai Euro 2020 turnyro pusfinalyje trečiadienį po pratęsimo 2:1 (1:1) įveikė pasakišką kelionę baigusius danus ir sekmadienį finale stos į dvikovą su Italija. Anglija dėl trofėjaus finale kovos pirmą kartą nuo 1966 metų pasaulio čempionato.

Anglijos sirgalių džiaugsmui nebuvo ribų. Istorinį įvykį jie pažymėjo ne tik traukdami dainas, bet ir šokinėdami po alaus lietumi, šokdami autobusuose ir panašiai.

Galima prisiminti, kad su panašiais sirgalių išpuoliais Graikijoje yra tekę susidurti ir Šarūnui Jasikevičiui.

Reakcijos ilgai nereikėjo laukti – ketvirtadienį UEFA pradėjo tyrimą dėl minėto incidento. Be to, bus tiriami ir „trukdžiai“ per danų nacionalinį himną bei anglų sirgalių paleisti fejerverkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)